× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Informatia de Teleorman • 26-09-2023, 14:00:43 • 48 vizualizari
 


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Informatia de Teleorman

https://infotr.ro/ Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman Tue, 26 Sep 2023 07:28:49 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.7 https://infotr.ro/wp-content/uploads/2020/09/cropped-adress-bar-icon-5-32x32.jpg

Informatia de Teleorman

https://infotr.ro/ 32 32

Județul Teleorman, sub Cod Galben de intesificări ale vântului până miercuri, la ora 21.00

https://infotr.ro/judetul-teleorman-sub-cod-galben-de-intesificari-ale-vantului-pana-miercuri-la-ora-21-00/ https://infotr.ro/judetul-teleorman-sub-cod-galben-de-intesificari-ale-vantului-pana-miercuri-la-ora-21-00/#respond Tue, 26 Sep 2023 07:28:49 +0000 https://infotr.ro/?p=34036 Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare- Cod galben de intensificări ale vântului-, valabilă de astăzi, ora 10.00, și până mâine seară, ora 21.00. Potrivit mesajului transmis de către meteorologi, marți și miercuri (26 și 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral […]

Articolul Județul Teleorman, sub Cod Galben de intesificări ale vântului până miercuri, la ora 21.00 apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare- Cod galben de intensificări ale vântului-, valabilă de astăzi, ora 10.00, și până mâine seară, ora 21.00. Potrivit mesajului transmis de către meteorologi, marți și miercuri (26 și 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăși 70 km/h.

Articolul Județul Teleorman, sub Cod Galben de intesificări ale vântului până miercuri, la ora 21.00 apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> https://infotr.ro/judetul-teleorman-sub-cod-galben-de-intesificari-ale-vantului-pana-miercuri-la-ora-21-00/feed/ 0 Elevii Liceului Agricol din Alexandria au văzut “pe viu” cum se face agricultură ecologică

https://infotr.ro/elevii-liceului-agricol-din-alexandria-au-vazut-pe-viu-cum-se-face-agricultura-ecologica/ https://infotr.ro/elevii-liceului-agricol-din-alexandria-au-vazut-pe-viu-cum-se-face-agricultura-ecologica/#respond Tue, 26 Sep 2023 07:16:28 +0000 https://infotr.ro/?p=34032 Elevii din cadrul Liceului agricol “Nicolae Bălcescu”-Alexandria au participat alaturi de reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Judeţene Teleorman la o dezbatere organizată de conducerea liceului în parteneriat cu Direcţia Agricolă Judeţeană Giurgiu, având ca temă agricultura ecologică. Aceasta s-a desfăşurat la o fermă ecologică, unde elevii au vizitat serele cu legume sau fructe crescute în sistem […]

Articolul Elevii Liceului Agricol din Alexandria au văzut “pe viu” cum se face agricultură ecologică apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Elevii din cadrul Liceului agricol “Nicolae Bălcescu”-Alexandria au participat alaturi de reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Judeţene Teleorman la o dezbatere organizată de conducerea liceului în parteneriat cu Direcţia Agricolă Judeţeană Giurgiu, având ca temă agricultura ecologică. Aceasta s-a desfăşurat la o fermă ecologică, unde elevii au vizitat serele cu legume sau fructe crescute în sistem ecologic, au văzut cum toate produsele sunt crescute în ritm natural, fără hormoni, acceleratori de creştere sau tratamente de păstrare.

De asemenea, elevii au înţeles folosirea produselor organice provenite 100% din natură pentru a hrăni şi a proteja plantele, îngrăşămintele naturale şi prevenirea biologică a dăunătorilor şi totodată sistemul de încălzire al serelor care se face prin cazane care funcţionează cu paie, rezultate din culturile de cereale păioase din zonă. Ferma vizitată reprezintă un model de urmat mai ales pentru elevii din învăţământul agricol, un exemplu de succes pentru tinerii aflaţi la început de carieră. Astfel, prin activităţi de acest fel tinerii conştientizează că principalul scop al agriculturii ecologice este dezvoltarea durabilă a agriculturii, creşterea activităţii economice şi sporirea interesului faţă de dezvoltarea spaţiului rural prin valorificarea resurselor naturale.

Articolul Elevii Liceului Agricol din Alexandria au văzut “pe viu” cum se face agricultură ecologică apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> https://infotr.ro/elevii-liceului-agricol-din-alexandria-au-vazut-pe-viu-cum-se-face-agricultura-ecologica/feed/ 0 Patru firme din Teleorman, cu sediul în Alexandria, Orbeasca şi Băbăiţa, validate pentru instalarea de sisteme fotovoltaice

https://infotr.ro/patru-firme-din-teleorman-cu-sediul-in-alexandria-orbeasca-si-babaita-validate-pentru-instalarea-de-sisteme-fotovoltaice/ https://infotr.ro/patru-firme-din-teleorman-cu-sediul-in-alexandria-orbeasca-si-babaita-validate-pentru-instalarea-de-sisteme-fotovoltaice/#respond Tue, 26 Sep 2023 06:20:40 +0000 https://infotr.ro/?p=34030 Doar patru societăţi din judeţul Teleorman au fost validate în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului, în reţeaua naţională. Potrivit listei publicată de către Administraţia Fondului pentru Mediu, societăţile îşi au sediul în municipiul Alexandria, două la număr, Orbeasca şi […]

Articolul Patru firme din Teleorman, cu sediul în Alexandria, Orbeasca şi Băbăiţa, validate pentru instalarea de sisteme fotovoltaice apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Doar patru societăţi din judeţul Teleorman au fost validate în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului, în reţeaua naţională. Potrivit listei publicată de către Administraţia Fondului pentru Mediu, societăţile îşi au sediul în municipiul Alexandria, două la număr, Orbeasca şi Băbăiţa. AFM precizează că persoanele fizice şi unităţile de cult vor putea selecta din aplicaţia informatică unul dintre cei 515 instalatori validaţi pentru a le verifica documentele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

În termen de maximum 90 de zile, calculate din data de 6 septembrie 2023, se parcurg următoarele etape: selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei; efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant şi aprobarea de către instalator, în aplicaţie, a solicitanţilor eligibili.

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili. Administraţia Fondului pentru Mediu generează prin intermediul aplicaţiei listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili.  După publicare pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu a listei solicitanţilor aprobaţi, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.

Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.

Articolul Patru firme din Teleorman, cu sediul în Alexandria, Orbeasca şi Băbăiţa, validate pentru instalarea de sisteme fotovoltaice apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> https://infotr.ro/patru-firme-din-teleorman-cu-sediul-in-alexandria-orbeasca-si-babaita-validate-pentru-instalarea-de-sisteme-fotovoltaice/feed/ 0 Prognoza METEO pentru Teleorman. Deficitul pluviometric va fi semnificativ. După 1 octombrie va ploua local

https://infotr.ro/prognoza-meteo-pentru-teleorman-deficitul-pluviometric-va-fi-semnificativ-dupa-1-octombrie-va-ploua-local/ https://infotr.ro/prognoza-meteo-pentru-teleorman-deficitul-pluviometric-va-fi-semnificativ-dupa-1-octombrie-va-ploua-local/#respond Tue, 26 Sep 2023 06:02:45 +0000 https://infotr.ro/?p=34027 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 25 septembrie- 8 octombrie 2023. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile […]

Articolul Prognoza METEO pentru Teleorman. Deficitul pluviometric va fi semnificativ. După 1 octombrie va ploua local apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 25 septembrie- 8 octombrie 2023.
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 5…7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice), iar minimele de 11…15 grade. La începutul lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile valori termice mai apropiate de cele normale (20…23 grade ziua și 8…12 grade noaptea, mediat regional), apoi temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creștere ușoară. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima parte a intervalului de referință când ploile vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Articolul Prognoza METEO pentru Teleorman. Deficitul pluviometric va fi semnificativ. După 1 octombrie va ploua local apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> https://infotr.ro/prognoza-meteo-pentru-teleorman-deficitul-pluviometric-va-fi-semnificativ-dupa-1-octombrie-va-ploua-local/feed/ 0 În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

https://infotr.ro/in-luna-iulie-castigul-salarial-mediu-la-nivelul-judetului-teleorman-a-fost-de-3-278-de-lei/ Mon, 25 Sep 2023 09:44:56 +0000 https://infotr.ro/?p=34025 Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului a fost de 3.278 lei,  mai mare cu  11.80 %, adică cu 386 de lei, faţă de cel înregistrat în luna iulie 2022. Cu toate acestea, conform INS, cele mai […]

Articolul În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului a fost de 3.278 lei,  mai mare cu  11.80 %, adică cu 386 de lei, faţă de cel înregistrat în luna iulie 2022. Cu toate acestea, conform INS, cele mai mici câştiguri salariale medii nete lunare s-au înregistrat în judeţul Teleorman (2.881 lei, cu 24,2% mai puţin decât media pe economie).

Pe sectoare de activitate, s-a realizat un câştig salarial mediu nominal net de: 3.299 de lei în agricultură, silvicultură, piscicultură, cu 17.64 % ( + 582 lei)  mai  mare faţă  de realizările lunii iulie 2022; 2.727  de lei  în industrie şi construcţii, cu 0.33 % ( + 9 lei) mai mare faţă de aceeaşi perioadă a  anului 2022 şi de 3.533 de lei în activitatea de servicii, cu 14.52  % ( + 513 lei) mai mare  faţă  de realizările lunii iulie 2022. La nivelul judeţului Teleorman, în luna iulie 2023,  s-au înregistrat 56.183 de salariaţi, rezultând o creştere a numărului acestora cu 76 de salariaţi faţă de luna iulie 2022.

Articolul În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> PROIECTELE ERASMUS+, O ŞANSĂ LA EDUCAŢIE MODERNĂ

https://infotr.ro/proiectele-erasmus-o-sansa-la-educatie-moderna/ Mon, 25 Sep 2023 09:40:24 +0000 https://infotr.ro/?p=34021 Învăţăm împreună-O şcoală modernă prin învăţare digitală şi incluziune Learning Together-A Modern School through Digital Learning and Inclusion 2022-1-RO01-KA122-SCH-000071548   Încercând alinierea la noile politici educaţionale globale şi din dorinţa de a oferi elevilor educaţie de calitate, în perioada 1 septembrie 2022-30 octombrie 2023 Şcoala Gimnazială Nr. 1 Poeni din judeţul Teleorman implementează proiectul Învăţăm […]

Articolul PROIECTELE ERASMUS+, O ŞANSĂ LA EDUCAŢIE MODERNĂ apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Învăţăm împreună-O şcoală modernă prin învăţare digitală şi incluziune
Learning Together-A Modern School through Digital Learning and Inclusion
2022-1-RO01-KA122-SCH-000071548

Încercând alinierea la noile politici educaţionale globale şi din dorinţa de a oferi elevilor educaţie de calitate, în perioada 1 septembrie 2022-30 octombrie 2023 Şcoala Gimnazială Nr. 1 Poeni din judeţul Teleorman implementează proiectul Învăţăm împreună- O şcoală modernă prin învăţare digitală şi incluziune. cu numărul 2022-1-RO01-KA122-SCH-000071548. Proiectul a fost accesat în cadrul programului european Erasmus+, Acţiunea Cheie 1-Educaţie şcolară şi a fost finanţaţ de către Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Grantul obţinut pentru implementarea proiectului este de 30,875.00 EURO.

Strategia echipei de implementare a proiectului s-a construit în jurul satisfacerii a 3 nevoi fundamentale: nevoia de a selecta sau crea resurse de învăţare online,pentru a facilita învăţarea mixtă

(blended learning), dar mai ales nevoia de a adapta aceste resurse la cerinţele elevilor şi ale programei scolare; deprinderea si aplicarea unor tehnici si metode instructive, activ-participative, care să asigure participare egală, incluzivă a elevilor din grupuri sociale şi niveluri intelectuale diferite, dar şi a celor cu probleme comportamentale şi nevoi speciale sau care fac parte din grupuri vulnerabile; sporirea motivaţiei de invăţare a elevilor prin aplicarea unor tehnici şi metode de lucru

adaptate caracteristicilor socio-emoţionale, atât individuale cât si de grup, crearea unui mediu de invăţare sigur , pozitiv.

În acest context s-au conturat obiectivele proiectului:

O1.Îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale cadrelor didactice şi ale elevilor, precum şi utilizarea şi aplicarea instrumentelor şi a materialelor digitale în scopul modernizării procesului educaţional;

O2.Deprinderea unor principii şi valori- cheie in inţelegerea conceptelor de incluziune si excluziune pentru a educa in mod eficient toţi elevii;

O3. Aplicarea competenţelor şi a tehnicilor necesare pentru a îndruma elevii cu scopul de a-şi descoperi, înţelege şi gestiona emoţiile atât în procesul instructiv cât şi în relaţie cu ei si cu ceilalţi;

O4.Asigurarea succesului şcolar prin implementarea tehnicilor şi conceptelor SEL (social and emotional learning) în învăţarea digital.

Pentru atingerea acestor obiective, 13 cadre didactice de la Şcoala Poeni, desemnate de o comisie de selecţie, participă la trei cursuri de formare profesională pe teme precum învăţarea digitală şi incluziunea, fac schimb de bune practici cu profesori din alte ţări europene, apoi utilizează rezultatele învăţării în scopul îmbunătăţirii activităţii didactice în şcoală şi a modernizării lecţiilor.

Două dintre cele trei cursuri de formare au avut loc în anul şcolar 2022-2023. ”Digital Wellbeing-a New Challenge for Teachers and Students” sau „Starea de bine digitală-o nouă provocare pentru profesori şi elevi” a avut loc la Roma, Italia, în perioada 28.12.2022-03.12. 2022. Cursul a fost furnizat de Europass Teacher Academy şi a vizat înţelegerea modului în care conceptul de economie a atenţiei modelează tehnologia digitală în forme care ameninţă starea de bine a utilizatorilor. Patru cadre didactice de la Şcoala Poeni au participat la activităţi, workshop-uri, discuţii, schimburi de experienţă cu scopul de a dobândi tehnici şi metode pentru dezvoltarea gradului de conştientizare a elevilor asupra pericolelor potenţiale în utilizarea tehnologiei.

Cursul ”Designing Inclusive Learning Environments (ILE) to Support All Students(DILES)“ sau „Crearea mediilor incluzive de învăţare pentru a sprijini toţi elevii” a avut loc la Atena, Grecia, în perioada 24.03.2023-29.03.2023, iar furnizorul de formare a fost Europass Teacher Academy. Cinci cadre didactive de la Şcoala Poeni au participat la dezbateri, workshop-uri, sesiuni de creare a planurilor şi proiectelor de activităţi cu scopul de a clarifica şi conceptualiza termenii din sfera procesului de incluziune. S-au mai urmărit identificarea barierelor care apar în calea sprijinirii tuturor elevilor, dezvoltarea competenţelor de adaptare a procesului instructiv-educativ şi de evaluare conform nevoilor elevilor, creşterea motivaţiei şi a interesului în lucrul cu elevii.

În perioada 16.10.2023-20.10.2023, alte patru cadre didactice vor participa la un al treilea curs de formare: ”Social and Emotional Skills in Digital Education“ sau „Abilităţi sociale şi emoţionale în învăţarea digitală” la Valencia, Spania, furnizor de formare-Anatolia Education.

Rezultatele obtinute la cursurile de formare sunt valorificate in activitatea şcolară de zi cu zi. De asemenea, de aceste rezultate şi de întreaga experienţă vor beneficia şi alte cadre didactice care vor participa la împărtăşirea metodelor si instrumentelor utilizate pentru modernizarea învăţării prin digitalizare şi incluziune şi la desfăşurarea activitatilor de follow-up, dar şi părinţii, prin consilierea acestora si a elevilor in legatură cu importanţa incluziunii si a dezvoltarii personale.

Articolul PROIECTELE ERASMUS+, O ŞANSĂ LA EDUCAŢIE MODERNĂ apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Judecătorul Aurelian Marius Nicolae, de la Tribunalul Teleorman, detaşat la Ministerul Justiţiei

https://infotr.ro/judecatorul-aurelian-marius-nicolae-de-la-tribunalul-teleorman-detasat-la-ministerul-justitiei/ Mon, 25 Sep 2023 06:24:07 +0000 https://infotr.ro/?p=34019 Consiliul Superioar al Magistraturii a decis transferul mai multor judecători din ţară, la Inspecţia Judiciară, Ministerul Justiţiei şi CSM. În şedinţa de săptămâna treută a Secţiei pentru Judecători, printre cei detaşaţi se numără magistratul Aurelian Marius Nicolae, de la Tribunalul Teleorman, acesta fiind transferat la Ministerul Justiţiei. În cursul anului, judecătorul Aurelian Marius Nicolae a […]

Articolul Judecătorul Aurelian Marius Nicolae, de la Tribunalul Teleorman, detaşat la Ministerul Justiţiei apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Consiliul Superioar al Magistraturii a decis transferul mai multor judecători din ţară, la Inspecţia Judiciară, Ministerul Justiţiei şi CSM. În şedinţa de săptămâna treută a Secţiei pentru Judecători, printre cei detaşaţi se numără magistratul Aurelian Marius Nicolae, de la Tribunalul Teleorman, acesta fiind transferat la Ministerul Justiţiei. În cursul anului, judecătorul Aurelian Marius Nicolae a fost transferat la Tribunalul Teleorman, de la Judecătoria Videle. Conform portalului just.ro, la rubrica posturi vacante, cea mai înaltă instanţă de judecată din judeţ avea nevoie de încă 12 judecători pentru a funcţiona cu organigrama completă. În acest caz, numărul posturilor vacante de magistraţi, de la Tribunalul Teleorman, este acum de 13. Singura instanţă din judeţ Teleorman cu organigrama completă este Judecătoria din Videle.

Articolul Judecătorul Aurelian Marius Nicolae, de la Tribunalul Teleorman, detaşat la Ministerul Justiţiei apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> 139 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European. Cele mai multe sunt în Austria

https://infotr.ro/139-locuri-de-munca-vacante-in-spatiul-economic-european-cele-mai-multe-sunt-in-austria/ Mon, 25 Sep 2023 06:09:43 +0000 https://infotr.ro/?p=34017 Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 139 locuri de muncă vacante. Situaţia pe ţări este următoarea: Austria-77 locuri de muncă pentru: Şofer de autobuz/autocar; sudor TIG pentru construcţie ţevi; constructor ţevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcţie şi […]

Articolul 139 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European. Cele mai multe sunt în Austria apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 139 locuri de muncă vacante. Situaţia pe ţări este următoarea:

Austria-77 locuri de muncă pentru: Şofer de autobuz/autocar; sudor TIG pentru construcţie ţevi; constructor ţevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcţie şi reparaţii rezervoare; maşinist, montator instalaţii, mecanic întreţinere instalaţii; sudor autogen; montator ţevi de termoficare pentru construcţii; constructor panouri de control; tehnician electrician (instalator); supraveghetor construcţii şi reparaţii rezervoare; supraveghetor instalaţii electrice; supraveghetor instalaţii mecanice; montator hidraulic (Ermeto);

Germania-14 locuri de muncă pentru: muncitor în producţie; zidar; tehnician service; mecatronişti;

Danemarca-12 locuri de muncă pentru: operator utilaje-excavatorist; şef echipa; instalator/ montator de ţevi şi conducte; tehnician constructor;

Polonia-12 locuri de muncă pentru: şofer autocamioane demare tonaj; montator construcţii;

Belgia-11 locuri de muncă pentru: tehnician industrial automatizări; măcelar;

Norvegia-8 locuri de muncă pentru: constructor nave; mecanic industrial; mecanic motoare; sudor;

Irlanda-5 locuri de muncă pentru: îngrijitori copii.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Articolul 139 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European. Cele mai multe sunt în Austria apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> Sistem de alimentare cu apă potabilă în Trivalea Moşteni şi modernizare drumuri în Răsmireşti, prin programul ”Anghel Saligny”

https://infotr.ro/sistem-de-alimentare-cu-apa-potabila-in-trivalea-mosteni-si-modernizare-drumuri-in-rasmiresti-prin-programul-anghel-saligny/ Mon, 25 Sep 2023 05:52:50 +0000 https://infotr.ro/?p=34015 ”Este necesar ca toţi cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunităţi. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reuşeşte să facă la nivelul comunităţilor locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi […]

Articolul Sistem de alimentare cu apă potabilă în Trivalea Moşteni şi modernizare drumuri în Răsmireşti, prin programul ”Anghel Saligny” apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> ”Este necesar ca toţi cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunităţi. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reuşeşte să facă la nivelul comunităţilor locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată ţara”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea, cu ocazia semnării a 49 de noi contracte de finanţare. Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, şi urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea sau extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare, modernizarea staţiilor de epurare şi construirea de poduri. Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de reţele de alimentare cu apă, 17.000 km de reţele de canalizare, 2.000 km de drumuri judeţene şi 15.000 km de drumuri locale, precum şi 104 obiective de investiţii, preluate din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuţie a gazelor naturale. Printre contractele semnate, două vizează investiţii în judeţul Teleorman, şi anume: “Înfiinţare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Trivalea-Moşteni” cu o valoare de 9.275.978 de lei şi “Modernizare drumuri de interes local în comuna Răsmireşti”-suma alocată fiind de 11.000.000 de lei.

Articolul Sistem de alimentare cu apă potabilă în Trivalea Moşteni şi modernizare drumuri în Răsmireşti, prin programul ”Anghel Saligny” apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]> ANUNT PRIVIND PRELUNGIREA APELULUI DE SELECTIE NR.1/2023 PENTRU MASURA M2/6A INVESTITII PENTRU DEZVOLTAREA SECTORULUI NON-AGRICOL

https://infotr.ro/anunt-privind-prelungirea-apelului-de-selectie-nr-1-2023-pentru-masura-m2-6a-investitii-pentru-dezvoltarea-sectorului-non-agricol-2/ Thu, 21 Sep 2023 15:00:48 +0000 https://infotr.ro/?p=34011 Articolul ANUNT PRIVIND PRELUNGIREA APELULUI DE SELECTIE NR.1/2023 PENTRU MASURA M2/6A INVESTITII PENTRU DEZVOLTAREA SECTORULUI NON-AGRICOL apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]>

Articolul ANUNT PRIVIND PRELUNGIREA APELULUI DE SELECTIE NR.1/2023 PENTRU MASURA M2/6A INVESTITII PENTRU DEZVOLTAREA SECTORULUI NON-AGRICOL apare prima dată în Informatia de Teleorman.

]]>
 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
 
Nu am gasit articole asemanatoare