× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

????????????????????????̆. ???????????????????????? ???????????????????????????? ????????????????̆ ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ????????̆????????̆ ???????????????????????????????????? ???????????? ????????????????????

Impact News 24 • 19-01-2024, 10:00:52 • 47 vizualizari
 

Un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului Sănătății prevede abrogarea articolului IX din OUG 44 / 2022, articol care reglementa fondurile din programul „Monitor”.

Aceste fonduri erau gândite special pentru investigații paraclinice (analize de sânge, CT, RMN și altele) în cazul pacienților cu afecțiuni cronice precum boli oncologice, cardiovasculare, neurologice, diabet și altele.

Introduse în 2020, aceste analize erau efectuate cu prioritate pentru pacienții cu afecțiunile menționate, în termen de cinci zile de la cerere, din fonduri dedicate.

Dacă acest proiect de OUG semnat de Marcel Ciolacu va intra în vigoare, pacienții cu afecțiuni cronice vor fi nevoiți să se încadreze în plafoanele și așa reduse ale Casei de Asigurări, ceea ce va duce la timpi mari de așteptare.

Solicit premierului Marcel Ciolacu să retragă de urgență acest proiect de OUG și să nu pericliteze tratamentul bolnavilor cronic de dragul alimentării specialilor săi de partid. Banii din sistemul sanitar sunt și trebuie să rămână pentru pacienți, nu pentru rețele politice umflate cu fonduri publice.

L.E.: Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost modificată în urmă cu câteva minute. Presiunea funcționează. Nu ne oprim.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Impact News 24 » Articole Impact News 24 »
 
????????????????????????̆ ???????????????????????? ???????????????????????????? ????????????????̆ ???????????????????
 
Nu am gasit articole asemanatoare