× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

1575 de copii și 321 părinți din Teleorman au participat la “Start în educație”

Ziarul Teleormanul • 08-08-2023, 10:00:11 • 175 vizualizari
 

1575 de copii cu vârste între 3-6 ani și 321părinți din 24 comunități defavorizate din județul Teleorman sunt beneficiari ai programului “Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii, cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.

Copiii au primit câte un “Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Lista comunităţilor din județul Teleorman participante la programul “Start în educație”: Poroschia, Bragadiru, Orbeasca de Jos, Poeni, Lița, Siliștea, Zimnicea, Pietroșani, Putineiu, Alexandria, Furculești, Săceni, Sârbeni, Videle, Mavrodin, Ciolănești, Purani, Dobrotești, Viișoara, Beuca, Stejaru, Ștorobăneasa, Crângu, Baldovinești.

“Cuvintele ce ar descrie cel mai bine experiența cu membrii echipei World Vision România ar fi: profesionalism și empatie. Am găsit înțelegere și susținere din partea oamenilor iar partea organizatorică a proiectului a fost gândită astfel încât să vină în preîntâmpinarea nevoilor beneficiarilor. Sunt mândră că am fost parte a acestui proiect!” – Profesor învățământ preșcolar Stanciugel Loredana Olguța.

La rândul lor, părinții au participat la “Școala părinților–ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase, menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna august 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

“Sunt părintele unei fetițe frumoase și capricioase de 3 anișori. Informațiile aflate în cadrul atelierelor susținute de cadrele didactice implicate în proiect mi- au fost mai mult decât utile. Mi-a plăcut cel mai mult deschiderea și sinceritatea profesorilor. Am învățat lucruri noi despre dezvoltarea emoțională normală a preșcolarilor, ceea ce m-a ajutat pe mine, ca mamă, să gestionez mai bine sentimentul de vinovăție atunci când copilul meu avea un comportament nedorit. Mulțumesc!” – a declarat una dintre mămicile participante.

“Start în educație”, proiect derulat de Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom,vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, “Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Părinți Teleorman Participat Educație