× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

19 persoane și -au pierdut viața și alte 26 au fost rănite în accidente rutiere în Teleorman de la începutul anului

Infoexpres TV • 23-10-2023, 20:00:22 • 54 vizualizari
 

În ultimele 72 de ore, polițiștii au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 20 – 22 octombrie, polițiștii au intervenit la peste 340 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 326 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 450 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 190.000 de lei, au reținut 35 de permise de conducere și au retras șase certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele trei zile, la nivelul județului au fost înregistrate cinci accidente rutiere ușoare, în cauze fiind întocmite dosare penale, iar cercetările fiind continuate sub supravegherea unităților de parchet competente.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

În perioada 01.01 – 30.09.2023, pe drumurile publice din judeţul Teleorman s-au produs 34 accidente rutiere grave soldate cu decesul a 19 persoane, rănirea ușoară a 26 de persoane și rănirea gravă a 19 persoane. Totodată, au fost înregistrate 334 accidente rutiere uşoare, soldate cu vătămarea corporală uşoară a 434 de persoane.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat patru infracțiuni, dintre care două conducere fără permis , iar una pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Dintre rezultatele polițiștilor teleormăneni, amintim:

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Videle au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat de 62 de ani, depistat în timp ce conducea un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

La data de 22 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Videle au întocmit dosar penal în cazul unui bărbat de 62 de ani, din comuna Botoroaga, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Persoane Pierdut Viața Rănite Accidente Rutiere Teleorman începutul