× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

28 de medici de familie vor face teste pentru depistarea hepatitelor virale

Ziarul Mara • 21-09-2022, 10:00:15 • 18 vizualizari
 

Proiectul LIVE(RO)2 SUD, cel mai mare program pentru depistarea hepatitelor virale din România a fost lansat în județul Teleorman marți, 20 septembrie 2022.

Campania de testare se va derula pe o perioadă de 6 luni prin intermediul celor 28 de cabinete de medicină de familie afiliate (11 din mediul urban și 17 din mediul rural) și se va finaliza în luna martie 2023.

La lansarea proiectului, care a avut loc în sala de ședințe a Palatului Administrativ Teleorman, au luat parte managerul proiectului, prof. dr. Liliana Gheorghe, medic primar gastroenterologie și hematologie la Institutul Clinic Fundeni, Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, Mircea Dumitrescu, administratorul județului, dr. Lliana Catrinoiu, coordonatorul județean al proiectului, medici din cadrul unităților sanitare teleormănene, reprezentanți ai DSP, CJAS și ai presei.

LIVE(RO)2 SUD este un program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C POCU/755/4/9/136208, cofinanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cu o valoare totală de 52.430.887,78 lei, 98,5966% fiind valoare nerambursabilă.

Programul are ca obiectiv creșterea accesului la servicii durabile și de calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, Institutul Clinic Fundeni fiind lider de parteneriat, iar Asociația Română Anti-Sida (ARAS), partener.

Grupul țintă al proiectului este format din 120.000 persoane beneficiare de screening, dintre care 72.000 persoane din grupurile vulnerabile și 36.000 persoane din zona rurală, cu vârsta de peste 18 ani, excepție făcând persoanele gravide și cele private de libertate (care beneficiază de screening dedicat).

Așa cum am mai spus, în județul Teleorman 28 de medici de familie vor face aceste testări, cei interesați putându-se adresa acestora, cu condiția să aibă domiciliul în cele 12 județe din regiunea Sud-Muntenia, iar rezultatul testării aflându-se în aproximativ 15 minute.

Lista medicilor de familie afiliați acestui program se găsește pe site-ul ARAS, www.arasnet.ro, la secțiunea Noutăți.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Medici Familie Pentru Depistarea Hepatitelor Virale