× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

3.773 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman, de la începutul anului

Ziarul Teleormanul • 23-09-2022, 10:00:08 • 18 vizualizari
 

În perioada ianuarie-august din anul2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 3.773 persoane, dintre care 1.7.38 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1711 au peste 45 de ani, 720 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 675 sunt tineri sub 25 de ani, iar 667 au între 25 și 35 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.571 provin din mediul urban, iar 2.202 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.721), urmat de cei cu studii profesionale/arte și meserii –979 persoane, de cei cu studii gimnaziale – 814 persoane, apoi de cei cu studii universitare – 133 persoane și de cei cu studii postliceale, în număr de 51, și de cei cu studii primare – 35 persoane.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 2.734 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în perioada ianuarie – august, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.875 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, puteți accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Teleorman

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Teleormăneni şi-au Găsit Muncă Sprijinul Teleorman începutul Anului