× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

5000 de ouă pentru DGASPC Teleorman / Nicio vorbă despre demiterea lui Dragomirescu, multe despre ouă

Ziarul Teleormanul • 02-08-2023, 10:00:10 • 185 vizualizari
 

Cu vreo 10 zile în urmă, premierul Marcel Ciolacu cerea explicit președinților de consilii județene demiterea șefilor DGASPC din județele în care au fost scoase la lumină nereguli în urma controalelor la centrele rezidențiale de îngrijire a persoanelor în vârstă sau a copiilor. Printre aceste județe, și Teleorman. Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, a ignorat atât „recomandarea” prim-ministrului Ciolacu, care, de altfel, este și șeful de partid al lui Gâdea – PSD, s-a făcut că plouă și când prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, a cerut în mod public demiterea directorului DGASPC Teleorman, Florinel Dragomirescu, și, tot așa a procedat și în cazul multelor mărturii care au circulat în spațiul public, referitoare la abuzurile care se întâmplă în centrele pentru copii gestionate de Dragomirescu: n-a văzut, n-a auzit.

Și, mai mult, astăzi, la sediul instituției județene conduse de Adrian Gâdea, s-a desfășurat o acțiune care pare mai mult praf în ochi, cu accente patriotarde, decât acțiune umanitară. Sub motto-ul „Consumă românește, dăruiește românește”, care, în condiții normale, ar fi putut caracteriza o inițiativă lăudabilă, 11.550 de ouă au fost împărțite spitalelor din Teleorman, DGASPC și centrelor pentru persoane vârstnice din localitățile Talpa și Saelele.

Programul este al Guvernului României și urmărește promovarea produselor românești, astăzi „fiind prima acțiune cu care a debutat campania pentru conștientizarea și promovarea reîntoarcerii la consumul de produse românești sănătoase și de foarte bună calitate, care vine atât în sprijinul consumatorilor, cât și al fermierilor și procesatorilor români”. Citatul aparține lui Daniel Botănoiu, consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului Marcel Ciolacu… Și aici, intervin aspectele care aruncă semne de întrebare asupra unei acțiuni care parcă ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau de actori mai curați. De ce-și trimite premierul Ciolacu consilierul la Alexandria să gireze un eveniment care are în prim-plan o instituție condusă de același personaj a cărui demitere o ceruse cu câteva zile în urmă? Să fie un mod întortocheat de „recompensare” a lui Gâdea pentru că nu i-a dat ascultare și nu l-a demis pe Florinel Dragomirescu!?! Sau se dorește să se pună batista pe țambal și se încearcă o deturnare a atenției prin acțiuni care să reliefeze grija față de semeni cu… donații de ouă. Totul pare, mai degrabă, o omletă ratată.

Mai mult ca sigur, explicația inițiatorilor acțiunii de astăzi va fi aceea că evenimentul era programat de mult. Foarte bine. Dar așa cum pentru această activitate s-au emis comunicate de presă, au fost transmise și declarații ale celor implicați, la fel, ar fi fost de așteptat să fie tot atât de multă transparență și în ceea ce privește celelalte aspecte: demiterea cerută de premier și măsurile luate în privința acuzațiilor de rele tratamente la care sunt supuși copiii din centrele DGASPC.

Rămâne de văzut dacă cele 5000 de ouă „aruncate” spre DGASPC Teleorman vor face să dispară neregulile și nemulțumirile legate de această instituție, a cărei atribuție de căpătâi ar trebui să fie grija față de copii.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Pentru DGASPC Teleorman Vorbă Despre Demiterea Dragomirescu Despre