× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

96 de unități de învățământ din Teleorman vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, prin PNRR

Ziarul Teleormanul • 25-09-2023, 14:00:10 • 74 vizualizari
 

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a lansat, la finele anului trecut, apelul competitiv de proiecte pentru “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

Beneficiari sunt toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe), instituțiile de învățământ superior de stat care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar, precum și statele majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă, care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar.

În cadrul apelului, fiecare solicitant poate depune o singură aplicație prin care să obțină finanțare pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar pe care le administrează, respectiv pentru toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică, inclusiv pentru cele care funcționează în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat sau a celor din subordinea statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă.

Unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile conexe, beneficiarii finali ai apelului de proiecte, care provin din zonele defavorizate vor primi punctaj suplimentar.

Apelul finanțat prin PNRR vizează trei tipuri de investiții: digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar; infrastructură școlară; dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic.

Numărul total de proiecte ce primesc finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 2.538, iar valoarea totală eligibilă, fără TVA, este de peste 1 miliard de euro.

Din județul Teleorman, se vor încheia contracte pentru 96 de unități de învățământ, repartizarea proiectelor depuse fiind disponibilă aici: https://uefiscdi-direct.ro/map-pnrr-pnrrdotari2023

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Unități învățământ Teleorman Dotate Mobilier Materiale Didactice Echipamente Digitale