Pompierii militari teleormăneni sunt primii care intervin în ajutorul semenilor în caz de incendii, explozii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, salvări din medii ostile vieții și accidente rutiere, asigurând și acordarea primului ajutor calificat persoanelor rănite atunci când este nevoie.
În continuarea angajamentului nostru ferm de a fi mereu alături de cetățeni și de a oferi asistență promptă în situații de urgență, suntem mândri să anunțăm o realizare deosebită, astăzi, 11 octombrie 2023, și anume operaționalizarea unei ambulanțe SMURD la Punctul de lucru al pompierilor din localitatea Slobozia Mândra. Așadar, am reușit să onorăm promisiunea făcută la inaugurarea acestei noi subunități de intervenție, în ziua de 13 septembrie 2023, de a fi mai aproape de comunitatea noastră!
Această dezvoltare operațională aduce beneficii semnificative pentru peste 13.000 de cetățeni din comunele Slobozia Mândra, Beciu, Crângeni, Plopii Slăvitești, Saelele și Uda Clocociov. În cazurile de urgență medicală, echipajele noastre de paramedici vor putea interveni mult mai rapid, salvând vieți și oferind primul ajutor calificat acolo unde este nevoie.
Decizia înființării unui echipaj SMURD la această subunitate de intervenție s-a luat pe baza analizării situației operative din ultimii ani, în urma căreia s-a constatat că salvatorii au fost solicitați să intervină la tot mai multe accidente rutiere, a numeroaselor urgențe medicale preluate din această zonă a județului și a faptului că timpul de răspuns la intervenție va scădea considerabil, la doar câteva minute. De exemplu, dacă o situație de urgență din localitatea Beciu avea un timp mediu de răspuns de circa 38 de minute, deoarece echipajul de prim ajutor era alocat din cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele, acum, odată cu operaționalizarea acestui serviciu la Slobozia Mândra, cetățenii vor avea asigurată intervenția în mai puțin de 10 minute.
Punctul de lucru al pompierilor din localitatea Slobozia Mândra, care va avea de astăzi o ambulanță SMURD și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipată cu accesorii specifice pentru descarcerare, va fi încadrat cu 20 de salvatori, cu competențe de paramedici, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.
Reamintim că operaționalizarea acestei subunități de intervenție a pompierilor teleormăneni a fost posibilă datorită eforturilor autorităților locale, județene, operatorilor economici și comunității locale. Le mulțumim tuturor pentru contribuția lor esențială la realizarea acestui obiectiv vital pentru siguranța cetățenilor noștri!