× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

ACȚIUNI ALE SERVICIULUI RUTIER TELEORMAN, PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

IPJ Teleorman • 28-06-2024, 10:00:31 • 27 vizualizari
 

26 Iunie 2024Sursa: IPJ TR

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman, împreună cu cei din cadrul birourilor/formațiunilor rutiere și secțiilor de poliție rurală (Alexandria, Nanov, Vitănești) au acționat pentru reducerea riscului rutier cauzat de încălcarea regimului legal de viteză și consumul de băuturi alcoolice, pe întreg tronsonul DN 6.

În ziua de 25 iunie a.c., între orele 06:00 – 12:00, polițiștii au acționat creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul consumului de alcool și/sau nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, au fost folosite aparate radar, etilotest și drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule pe drumurile publice fiind sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

Au fost legitimate peste 350 de persoane și au fost verificate peste 310 autovehicule, fiind efectuate 298 de testări privind consumul de alcool și cinci privind consumul de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Pentru că prezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 20 de conducători auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform legii (dintre care 11 permise de conducere reținute pentru consum de băuturi alcoolice, 4 – nerespectarea regimului legal de viteză). De asemenea, au fost oprite din a mai circula pe drumurile publice opt autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate. Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 129 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 56.000 de lei.

În ceea ce privește încălcarea limitelor de viteză, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru depășirea cu peste 50 km/h și una pentru depășirea cu peste 70 km/h a limitei de viteză pe sectorul de drum unde s-a acționat.

De asemenea, polițiștii au constatat trei infracțiuni, fiind întocmite dosare penale.

Un bărbat de 49 de ani, din municipiul București, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, la km 105, deși ar fi consumat alcool. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus

la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe durata desfășurării acțiunii nu au fost înregistrate accidente de circulație în județul Teleorman.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare pentru creșterea gradului de siguranță a tuturor participanților la trafic.

Mulțumim tuturor cetățenilor care aleg să respecte legislația rutieră!

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
ACȚIUNI SERVICIULUI RUTIER TELEORMAN PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER