× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Acțiuni BLITZ ale Poliției Teleorman! 25 de permise de conducere suspendate

Ziarul Mara • 13-09-2022, 10:00:20 • 9 vizualizari
 

25 de permise de conducere au reținut polițiștii din Teleorman în cadrul mai multor acțiuni de tip BLITZ desfîșurate pe raza județului. Totodată au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni tip” BLITZ” pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Activitățile au avut ca scop, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere şi care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 196 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 77.155 lei, au reținut 25 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 6 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 578 persoane, 419 autovehicule controlate și efectuate 87 testări cu aparatul etilotest.

La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră.

Totodată au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Nanov, județul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în comuna Măgura, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Și nu este singurul caz. Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Vităneşti, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Un alt conducător auto a fost prin băut la volan. Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Nanov au depistat un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

C. DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Acțiuni Poliției Teleorman Permise Conducere Suspendate