× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

IPJ Teleorman • 29-08-2022, 14:00:35 • 16 vizualizari
 

29 August 2022Sursa: IPJTR

ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE  POLIȚIȘTI  LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

În data de 28 august a.c., polițiștii au cotinuat desfășurarea  acțiunilor, în scop preventiv, pe raza  județului Teleorman , în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente  rutiere.

Activitățile au avut ca scop depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului  de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat  79 de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste  39 960  lei, au reținut 9  permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras  5 certificate de înmatriculare. 

 În cadrul acțiunilor au fost legitimate 164 persoane şi 111 autovehicule controlate.

Totodată au fost întocmite 3 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului" şi “ conducerea unui vehicul pe drumurile publice  de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat”.

Exemplificăm:

La data de 28 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, în comuna Crângu , având  dreptul de a conduce suspendat. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  pe drumurile publice de către o persoană având  dreptul de a conduce suspendat”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

La data de 28 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din oraşul Zimnicea, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, în comuna Crângu , având  dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  pe drumurile publice de către o persoană având  dreptul de a conduce suspendat”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.     

La data de 28 august a.c., orele 23:15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au  depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Călineşti, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506 în localitatea Beiu, judeţul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,53mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.   

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

- nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive!

-adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

- nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare!

-respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

- nu conduceți dacă vă simțiți obosit!

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE POLIȚIȘTI SFÂRȘIT SĂPTĂMÂNĂ