× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Ajutoare de urgență pentru familiile victimelor de la Crevedia

Ziarul Mara • 09-09-2023, 10:00:18 • 17 vizualizari
 

Agenţia Județeană pentru Plăţi și Inspecţie Socială ( AJPIS ) TELEORMAN anunță printr-un comunicat acordarea unui sprijin financiar familiilor victimelor tragicului accident din 26 august 2023, de la Crevedia.

”Familiile victimelor tragicului accident din 26 august 2023, de la Crevedia, pot primi sprijin din partea Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala ( AJPIS ) Teleorman.

Astfel, apartinatorii acestora cu domiciliul in judetul Teleorman pot solicita, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 782/31.08.2023, la Agentia Judetena pentru Plati si Inspectie Sociala Teleorman, ajutoarele de urgenta instituite de Guvern. Aceste ajutoare se acorda pentru acoperirea cheltuielilor de transport, cazare, masa si alte chltuieli neprevazute, familiei sau insotitorului persoanei ranite, pe perioada spitalizarii ranitilor in tara sau in strainatate.

Formularele necesare solicitarii ajutoarelor de urgenta pot fi descarcate de pe site-ul agentiei www.teleorman.mmanpis.ro si depuse fizic la sediul agentiei din strada Dunarii nr. 1 Alexandria, sau electronic la adresa de e-mail: ajpis.teleorman@mmanpis.ro.

Nivelul ajutoarelor de urgenţă acordate sunt: 2 000 euro/lună (în funcţie de numărul zilelor de spitalizare estimat) pentru însoţitorii persoanelor rănite care sunt tratate în străinătate sau 2 000 lei/lună (în functie de numărul zilelor de spitalizare estimat) pentru însoţitorii persoanelor rănite care sunt tratate in Romania.Totodata, se acorda 1 500 lei/luna (in functie de numarul zilelor de spitalizare) pentru persoanele ranite care sunt tratate in Romania.

De asemenea, pentru sprijinirea persoanelor singure, familiilor ale caror gospodarii si bunuri au fost afectate de tragicul evenimet, indiferent de veniturile acestora, se acorda ajutoare de urgenta. Astfel, 10 000 lei sunt acordati pentru persoanele sigure si familiile ale caror locuinte/gospodarii au fost afectate in proportie de peste 75% inclusiv, 7 000 lei pentru persoanele singure si familiile ale caror locuinte/gospodarii au fost afectate in proportie cuprins intre 50% inclusiv si 75 %. In plus, se acorda 4 500 lei pentru persoanele singure si familiile ale caror locuinte/ gospodarii au fost afectate in proportie cuprinsa intre 25% inclusiv si 50%.

Un ajutor de 2 500 lei va fi acordat persoanelor singure si familiilor ale caror locuinte/gospodarii au fost afectate in proportie de pana la 25% si 1 500 lei, pentru persoanele singure si familiile ale caror bunuri din locuinta au fost deteriorate indiferent de numarul sau tipul bunurilor.

In cazul persoanelor decedate in evenimentul de la Crevedia, familiile acestora beneficiaza de ajutor

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Ajutoare Urgență Pentru Familiile Victimelor Crevedia