× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Alți fermieri din Teleorman, în drum spre protestul din București – Trafic îngreunat

Liber in Teleorman • 13-01-2024, 14:00:11 • 85 vizualizari
 

Într-un act de solidaritate și dezacord față de creșterile de prețuri și dificultățile financiare cu care se confruntă, aproximativ 100 de fermieri din Teleorman au luat calea Capitalei pentru a-și face auzită vocea. Acești agricultori, însoțiți de utilajele lor agricole, au început protestele în București acum trei zile și au declarat că vor continua să lupte pentru drepturile lor. Astăzi, alți agricultori au plecat spre Capitală. Traficul pe E70, dar și în apropiere de Capitală se desfășoară cu dificultate.

Fermierii și transportatorii au fost nevoiți să iasă în stradă, nemulțumiți de creșterile substanțiale ale costurilor. Ei solicită Guvernului să ia măsuri imediate pentru a atenua impactul financiar pe care îl resimt în mod acut.

Una dintre revendicările principale ale protestatarilor este plafonarea tarifelor de asigurare auto (RCA), susținând că aceasta ar fi o soluție esențială pentru a reduce costurile operaționale. Fermierii consideră că măsuri precum aceasta ar putea să le ofere o ușurare financiară necesară în contextul dificil al inflației galopante și al creșterii prețurilor la combustibili.

Delegație la Ministerul Agriculturii pentru discuții

În încercarea de a-și face cunoscute revendicările și de a găsi soluții, o delegație reprezentând fermierii s-a deplasat la Ministerul Agriculturii pentru a discuta cu autoritățile. Ministrul Florin Barbu a declarat că nu știe de unde au pornit protestele spontane. Fermierii, pe de altă parte, au subliniat că nu vor renunța la manifestațiile lor până când nu vor obține angajamente concrete din partea Guvernului, nu promisiuni.

Ambuteiaje și intervenții ale poliției la intrările din București

Protestele au generat noi probleme de trafic în Capitală, cu ambuteiaje semnificative pe centura orașului. Poliția și jandarmeria au fost chemate să intervină pentru a gestiona situația.

Cu toate că guvernul pare să fie surprins de această manifestație, fermierii insistă că vor continua să protesteze până când vor obține măsurile de sprijin solicitate.

Protest masiv: transportatorii și fermierii din Teleorman și alte județe, la Guvern

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Fermieri Teleorman Protestul București Trafic îngreunat