× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Amenzi de pe peste 1 milion de lei aplicate de Garda de Mediu Teleorman

Actualitatea de Teleorman • 26-09-2023, 14:00:47 • 67 vizualizari
 

Comisariatul Judeţean Teleorman al Gărzii Naţionale de Mediu a desfășurat în perioada 01.01.2023 – 31.08.2023 activitatea de inspecție și control cu un număr de 4 echipe de comisari, efectuând 591 de controale, din care 5 controale planificate și 586 controale neplanificate.

Cele 586 de controale neplanificate au vizat: 197 controale pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 17 controale în urma autosesizării, 39 controale pentru rezolvarea unor reclamaţii, 1 control pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, 219 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, 48 controle pentru identificarea de obiective noi, 14 controale verificarea măsurilor impuse, 2 controale pentru verificarea modului de realizare al obligațiilor stabilite la încetarea activității și 49 controale efectuate cu alte autorități.

În baza Legii 292/2008 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, au fost formulate 286 puncte de vedere.

În baza protocolului de colaborare încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Garda Națională de Mediu și Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, comisarii de mediu au efectuat un număr de 76 de controale pentru verificarea modului de conformare la legislația privind protecția mediului a proiectelor solicitanților/beneficiarilor de fonduri din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În primele opt luni ale anului 2023, au fost înregistrate 133 de petiții care au fost soluționate conform prevederilor OUG 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor și conform competențelor legale ale Gărzii Naționale de Mediu.

În perioada menționată, Comisariatul Județean Teleorman al Gărzii Naționale de Mediu a luat măsuri imediate pentru preluarea exemplarelor de specii protejate rănite (berze, lebede) și plasarea acestora în custodia unui centru de îngrijire a exemplarelor de faună sălbatică rănite, până la atingerea stării fiziologice normale care să le permită reintroducerea în habitatele naturale.

Principalele neconformităţi constatate în urma acțiunilor de inspecţie şi control efectuate au fost:

– desfășurarea de activități autorizabile pe linie de mediu fără deținerea unei autorizații de mediu;

– lipsa documentelor privind trasabilitatea deșeurilor generate din activitate: evidența gestiunii deșeurilor, documentele aferente transport/ valorificare/ eliminare deșeuri;

– nerealizareala termen și în totalitate a măsurilor dispuse ;

– neluarea măsurilor în vederea curățării terenurilor cu deșeuri abandonate;

– neinformarea privind accesul publicului la informația privind mediu;

– depozitări/stocări neconforme a îngășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor.

Urmare a neconformităților constatate, au fost aplicate 167 sancțiuni contravenționale, din care 58 avertismente și 109 amenzi în valoare de 1.340.500 lei și s-a dispus 1 suspendare de activitate.

 

 

 

 

 

 

 

The post Amenzi de pe peste 1 milion de lei aplicate de Garda de Mediu Teleorman appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Amenzi Milion Aplicate Teleorman