× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Apaserv Alexandria: 233 de branșamente nu au înregistrat coeficient de neînchidere în luna ianuarie

Liber in Teleorman • 13-02-2024, 10:00:17 • 32 vizualizari
 

Apaserv Alexandria a anunțat că 233 de branșamente nu au înregistrat coeficient de neînchidere în luna ianuarie. Însă, acest lucru nu înseamnă că aceleași branșamente vor înregistra lunar valoare zero, deoarece există multiple variabile care pot influența aceste cifre.

Reprezentanții operatorului de apă au specificat că valoarea coeficientului de neînchidere nu este stabilă și depinde de o serie de factori, inclusiv citirea și raportarea eronată a indexului repartitoarelor de costuri din apartamente, nedeclararea indexului, consumul abuziv, fraudarea contoarelor, pierderile pe instalația interioară a blocului/apartamentelor, caracteristicile tehnice ale contoarelor și alți factori.

„Ianuarie 2024 – municipiul Alexandria. 233 de blocuri/scări de bloc au înregistrat coeficient de neînchidere ZERO. 102 blocuri/scări de bloc au înregistrat coeficient de neînchidere < 1 mc, 166 de blocuri/scări de bloc au înregistrat coeficient de neînchidere între 1 și 3 mc, 93 de blocuri/scări de bloc au înregistrat coeficient de neînchidere > 3 mc”, a informat Apaserv.

„Pentru 233 de branșamente nu a fost înregistrat coeficient de neînchidere în luna ianuarie. Asta nu înseamnă că, lunar, acele 233 de branșamente înregistrează la fel… valoarea coeficientului de neînchidere nu este stabilită sub nicio formă de APA SERV, ci depinde de o serie de factori între care citirea și raportarea eronată a indexului repartitoarelor de costuri din apartamente; nedeclararea indexului; consum abuziv: by-pass-uri înainte de contor, fraudarea contoarelor cu cuplaj magnetic, defectarea intenționată și/ sau menținerea în instalații a contoarelor blocate; pierderi pe instalația interioară a blocului/apartamentelor (defecte, fisuri), neetanșeități (robinete, vas wc, distribuție apă subsol, coloane); caracteristicile tehnice și metrologice ale contoarelor folosite la contorizarea individual (fiabilitatea acestora, clasa metrologică inferioară); consumul de apă necontorizat în sistem paușal; citirea contoarelor din apartamente la date diferite față de data citirii contorului de branșament; citirea contoarelor din apartamente prin rotunjire, experiența arătând că, de regulă, rontunjirea se face în minus; citirea eronată involuntară; repartitoare de costuri care nu mai înregistrează consumul lunar de apă (mecanism defect/ blocat) și neînlocuite la timp. Noi vom publica, lunar, situația statistică a branșamentelor”, explică Apaserv.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Apaserv Alexandria Branșamente înregistrat Coeficient Neînchidere Ianuarie