× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Astăzi, la Prefectura Teleorman, Comitetul de Bazin s-a întrunit pentru finalizarea proiectului de actualizare a hărților de hazard și risc la inundații

Actualitatea de Teleorman • 26-09-2023, 20:00:48 • 138 vizualizari
 

Astăzi a avut loc ședința de lucru a Comitetului de Bazin Argeș-Vedea, organizată cu ocazia finalizării de către Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea și predării către Consiliile Județene a Hărților de Hazard și de Risc la Inundații, elaborate în cadrul Ciclului al II – lea de implementare al Directivei Inundații 60/CE/2007.

Comitetul de Bazin reunește principalii factori din domeniu apelor și înlesnește colaborarea eficientă a autorităților bazinale de gospodărire a apelor cu instituțiile administrației publice locale, cu utilizatorii de apă din bazinul respectiv, cu beneficiarii serviciilor publice de gospodărire a apelor, dar și cu organizațiile non-guvernamentale locale.

Ședința desfășurată la sediul Instituției Prefectului Teleorman, a fost condusă de prefectul județului Argeș în calitate de Președinte al Comitetului de Bazin, au luat parte reprezentanți ai Consiliilor Județene, Instituțiilor Prefectului, Primării, Agenții de Protecția Mediului, operatori de apă și alti factori interesați.

Hărțile de Hazard și de Risc la Inundații sunt documente elaborate în cadrul Planurilor de Management al Riscului la Inundaţii aferente Administraţiilor Bazinale de Apă și al fluviului Dunărea, recent aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Obiectivul principal al Planurilor de Management al Riscului la Inundaţii îl reprezintă diminuarea consecințelor negative ale inundațiilor pentru sănătatea umană, activitatea economică, mediu și patrimoniul cultural, având în vedere toate aspectele managementului riscului la inundații, cu accent pe prevenire, protecție, pregătire, refacere și evaluare.

Toate acestea se realizează în cadrul proiectului „Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a și a 3-a ale ciclului II al Directivei Inundații – RO-FLOODS”, Cod SIPOCA 734, (www.inundatii.ro). Proiectul este derulat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor împreună cu Administrația Națională Apele Române și cu sprijinul World Bank Romania.

Conform Directivei Inundații 2007/60/CE Planurile de Management al Riscului la Inundaţii sunt revizuite o dată la șase ani.

Tot astăzi la sediul Instituției Prefectului Județului Teleorman, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au desfășurat o activitate educativă pentru 60 de elevi de la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Alexandria.

Cu ajutorul colegilor de la Laboratorului de Calitate a Apei din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman, copiii au făcut o incursiune în lumea apei, au aflat informații despre PH, duritate, filtrare, alge unicelulare, microorganisme acvatice, poluare.

Acțiunea s-a încheiat cu desene pe asfalt realizate de elevi și au fost răsplătiți cu diplome și mici cadouri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Astăzi, la Prefectura Teleorman, Comitetul de Bazin s-a întrunit pentru finalizarea proiectului de actualizare a hărților de hazard și risc la inundații appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Astăzi Prefectura Teleorman Comitetul întrunit Pentru Finalizarea Proiectului Actualizare