× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Atenție la postările sponsorizate ce promovează investiții FALSE / Tentative de fraudă

Ziarul Teleormanul • 22-08-2023, 14:00:09 • 115 vizualizari
 

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) reamintește utilizatorilor din România să fie vigilenți cu privire la anunțurile sponsorizate ce se propagă în ultimele luni pe Facebook. Pagini compromise, ori unele nou-create, sunt folosite de atacatori în promovarea de postări sponsorizate care prezintă audienței de pe social media tentative de fraudă cu investiții false.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să determine potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen scurt. De obicei, pentru a fi mai convingători, infractorii din online se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație, presă ori a unor persoane publice cu notorietate în România.

“Analizați cu atenție informațiile culese din mediul online; evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire; nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană; verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere; în cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online; dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911)”, transmit reprezentanții DNSC.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Atenție Postările Sponsorizate Promovează Investiții Tentative Fraudă