× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Atenție sporită mesajelor primite prin SMS!

Ziarul Mara • 15-09-2022, 10:00:13 • 14 vizualizari
 

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale le reamintește clienților săi că orice mesaj text (SMS) venit din partea CEZ Vânzare conține numele companiei, ca expeditor.

CEZ Vânzare le recomandă clienților săi să acorde atenție sporită mesajelor primite prin SMS de la persoane care pretind că ar fi din partea companiei.

Pentru a evita situațiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuiește clienții să acorde atenție sporită mesajelor prin care sunt informați că: vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ Vânzare; furnizorul CEZ Vânzare și-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrică/ gaze naturale din piață; prețurile și clauzele contractuale deja agreate se modifică; partea de contractare/ recontractare a clienților se desfășoară prin intermediul unor parteneriate cu alți furnizori de energie electrică/ gaze naturale cunoscuți, din piață.

Clienții nu trebuie să acceseze link-urile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează link-uri pentru efectuarea plății, se folosește aplicația My CEZ: https://mycez.cezinfo.ro/

În cazul mesajelor primite pe telefonul mobil, mesajul trebuie să aibă ca expeditor numele CEZ Vânzare și este specificat codul de client și suma exactă restantă de plată.

În cazul vizitelor persoanelor care pretind că vin din partea companiei, persoanele în cauză prezintă legitimații și ordine de serviciu; prezintă foarte clar scopul vizitelor și conținutul documentelor prezentate; documentele includ informațiile de identificare ale furnizorului CEZ Vânzare, logo-ul companiei, canalele oficiale de comunicare, care pot fi comparate cu informațiile din facturile de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare, pentru un plus de certitudine.

În cazul în care există suspiciuni în ceea ce privește autenticitatea mesajului, este recomandătă verificarea acestuia direct cu furnizorul.

Orice mesaj provenit de la o alta sursă decât cele menționate poate reprezenta o formă de activitate infracțională care are ca scop obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar sau informații referitoare la carduri de credit.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Atenție Sporită Mesajelor Primite