× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Au crescut pomi și ierburi în șantierul abandonat al Casei de Cultură din Alexandria

Liber in Teleorman • 06-11-2023, 10:00:14 • 166 vizualizari
 

Au trecut 3 ani și jumătate de la momentul în care autoritățile au anunțat cu mândrie începerea modernizării Casei de Cultură din Alexandria (iulie 2020). Încă din data de 14.10.2021, primul termen al finalizării proiectului, acesta ar fi trebuit să fie un loc în care comunitatea să se reunească, să celebreze arta și cultura și să se dezvolte intelectual. Cu toate acestea, după două termene de finalizare neîndeplinite și un stadiu de realizare de doar 40%, Casa de Cultură a devenit un simbol al neputinței administrative și al lipsei de implicare.

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat, în urmă cu două luni, demersuri pentru reevaluarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului și, ulterior, pentru reluarea procedurilor de contractare a unei alte firme care să execute lucrările.

În timp ce deciziile administrative consumă timp, șantierul Casei de Cultură se degradează constant. Ierburile și pomișorii au început să crească în interiorul lucrărilor neterminate, ceea ce reprezintă nu doar o imagine dezolantă, ci și o emblemă a iresponsabilității.

Într-o comunitate normală, Casa de Cultură ar fi fost menită să aducă beneficii comunității, să promoveze arta și cultura, să ofere un spațiu pentru evenimente culturale și educative, dar în Alexandria roșie, Casa Culturii a rămas blocată într-o stare de paralizie administrativă reprezentativă pentru actualii decidenți.

Citește și De ce arată ca după bombardament Casa de Cultură din Alexandria – Explicații oficiale

Citește și: Casa de Cultură, o ruină definitorie pentru Victor Drăgușin – De ce s-au oprit lucrările

Citiți și: Casa de Cultură din Alexandria a ajuns o FANTOMĂ! Polistirenul a zburat în jurul scheletului rămas din clădire

Citiți și: Casa de Cultură – fantoma culturală a Alexandriei – O lună până la „finalizare”

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Crescut Ierburi șantierul Abandonat Cultură Alexandria