× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Bănuieli de corupție la Beuca: Primarul Cristea Berechet (PSD), acuzat de abuzuri

Liber in Teleorman • 15-11-2023, 20:00:14 • 87 vizualizari
 

Consilierul local al comunei Beuca – Pană Paraschiv a făcut o serie de acuze cu privire la presupuse abuzuri și fraude comise de primarul Cristea Berechet, membru al PSD. Într-o scrisoare trimisă site-ului Liber în Teleorman, Pană Paraschiv aduce la lumină o serie de practici ilegale care aruncă o umbră asupra administrației locale de la Beuca.

Fraudarea subvențiilor europene pentru Zootehnie

Consilierul Pană Paraschiv îl acuză pe primarul Cristea Berechet că a fost implicat în fraudarea subvențiilor (fonduri europene) destinate suprafețelor de islaz comunal și animalelor în perioada 2007-2023. Sesizările trimise către APIA Teleorman au inclus dovezi ale unor complicități și utilizarea unor nume de persoane decedate pentru a obține ilegal fondurile. Un control realizat de APIA central a confirmat abuzurile, iar Tribunalul Teleorman a decis să anuleze totul.

Tăierea abuzivă a arborilor

Consilierul local dezvăluie că primarul a speculat lucrările de asfaltare pentru a tăia ilegal arborii de pe marginea drumului comunal DC 50. Proiectul de modernizare nu s-a efectuat, iar primarul a emis o adresă secretă către Ocolul Silvic Roșiorii de Vede pentru a marca arborii în vederea vânzării. Lemnele au fost vândute abuziv către o firmă din Argeș, la un preț de 250 lei pe metru cub. Consilierul se întreabă de ce nu s-au folosit lemnele pentru nevoile locale.

Distrugerea pârâului Burdea

Suma alocată pentru decolmatarea pârâului Burdea a fost cheltuită, dar lucrarea a fost lăsată în paragină. Consilierul acuză administrația locală că a făcut o mizerie din această intervenție, lăsând izvorul care traversează comuna Beuca într-o stare deplorabilă.

Lucrări suspecte

Consilierul aduce în atenție refacerea unor lucrări precum Căminul Cultural, închis permanent, de la care s-au furat materialele. Lucrarea în curtea căminului ar fi fost repetată abuziv, s-au sustras cantități mari de materiale, inclusiv pavele, uși și ferestre.

Angajarea abuzivă a unui jurist în Primărie

Se ridică acuzații de angajare abuzivă a unui asistent sanitar veterinar pe postul de consilier juridic în Primăria Beuca, acesta implicându-se în problemele care țin de viceprimar.

Cazuri de semisclavie nepedepsite

Consilierul Paraschiv atrage atenția asupra a două cazuri de semisclavie care nu au fost cercetate de autorități, lăsând în umbra posibile practici ilegale în comunitate.

Aceste acuzații și altele aruncă o umbră de îndoială asupra integrității administrației publice locale și pun presiune asupra autorităților pentru o anchetă transparentă.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Bănuieli Corupție Primarul Cristea Berechet Acuzat Abuzuri