× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Bărbat din Lisa depistat băut și drogat la volan

Actualitatea de Teleorman • 18-03-2024, 14:00:53 • 91 vizualizari
 

In ultimele trei zile, polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 280 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 269 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În n ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat șase infracțiuni, dintre care – conducere fără permis (Purani), conducere sub influența alcoolului (Videle, Turnu Măgurele, Olteni, Lisa) și conducere sub influența substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive (Turnu Măgurele).

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 589 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 250.000 de lei, totodată fiind reținute 44 de permise de conducere și retrase 27 de certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la șase astfel de solicitări, în două dintre cazuri fiind întocmite dosare penale pentru încălcarea ordinelor de protecție (Troianul, Frăsinet).

Exemple:

UMĂRIȚI ÎN BAZA UNOR MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA/DE ARESTARE, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman au depistat doi bărbați din Teleorman, urmăriți în vederea executării unor pedepse cu închisoarea.

Astfel, în perioada 15 – 16 martie, în urma unor activități desfășurate pe linie de mandate și persoane urmărite, au fost identificați:

– bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Drăgănești de Vede, împotriva căruia Judecătoria Roșiori de Vede a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea – 3 ani și 1 lună – pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală comisă asupra unui minor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

– bărbat, 34 de ani, domiciliat în municipiul Roșiori de Vede, împotriva căruia autoritățile judiciare din Germania au emis mandat european de arestare pentru comiterea a patru infracțiuni de furt calificat (spargere de locuințe), conform legislației germane. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, ulterior fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă București – Secția 19.

FĂRĂ ALCOOL ȘI SUBSTANȚE PSIHOCTIVE LA VOLAN!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și a substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși ar fi consumat alcool și substanțe incompatibile cu calitatea de conducător auto.

În fapt, la data de 17 martie,  în jurul orei 03:00, în timp ce se aflau pe strada Oltului din localitate, polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă 36 de ani, din comuna Lița.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind testat și cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motive pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și a consumului de substanțe psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crângu au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat depistat conducând un autoturism în comuna Lisa, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În ziua de 16 martie, în jurul orei 03:00, polițiștii au oprit pentru control în trafic, în comuna Lisa, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Alexandria.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,61 alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

 

 

The post Bărbat din Lisa depistat băut și drogat la volan appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Bărbat Depistat Drogat