× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

BULETIN DE PRESĂ

IPJ Teleorman • 23-01-2024, 14:00:45 • 23 vizualizari
 

Astfel, în perioada 12 – 14 ianuarie a.c., polițiștii au intervenit la peste 230 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 211 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada menționată, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere în urma cărora șase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind ușor rănite.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat cinci infracțiuni – conducere fără permis (Piatra, Alexandria) și conducere sub influența alcoolului (Alexandria, Ștorobăneasa, Roșiori de Vede) –activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 331 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 137.000 de lei, totodată fiind reținute 29 de permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au întocmit un dosar penal în cazul unui conflict produs în localitatea Peretu și au constatat încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, la Videle.

Exemple:

Depistat conducând un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Alexandria au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat depistat conducând un autoturism pe DJ 506, deși ar fi consumat alcool.

În ziua de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii au oprit pentru control în trafic, un autoturism condus pe DJ 506, în localitatea Ștorobăneasa, de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub suprevegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

DOSAR PENAL ÎNTOCMIT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, în cazul unui accident rutier produs la data de 14 ianuarie a.c., pe strada Dunării din localitate.

În ziua de 14.01.2024, în jurul orei 16:00, Poliția Municipiului Alexandria a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești, pe strada Dunării.

Cercetările preliminare au indicat ipoteza că un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării, nu ar fi păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, condus de către un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat rănirea a două pasagere din cel de-al doilea vehicul, o minoră de 10 ani și o femeie în vârstă de 30 de ani, ambele din comuna Orbeasca.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul primului conducător auto, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN PRESĂ