× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Buletin de presă

IPJ Teleorman • 03-07-2024, 14:00:34 • 30 vizualizari
 

În perioada 28 – 30 iunie a.c., polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, polițiștii au intervenit la peste 420 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 407 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate cinci accidente rutiere, în care trei persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale, printre ele numărându-se și un polițist din cadrul I.P.J. Teleorman, aflat în timpul liber. În cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, dintre care amintim: conducere sub influența alcoolului (Mârzănești, Vârtoapele de Jos, Roșiori de Vede, Călinești) și conducere fără permis (Mârzănești, Plosca).

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Pentru că prezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 23 de  conducători auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a mai circula pe drumurile publice 16 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate. Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 339 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 193.000 de lei.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au întervenit la cinci astfel de solicitări, fiind întocmite dosare penale.

Exemplificăm:

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA,

PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

 

În ziua de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au desfășurat activități pe linie de mandate și persoane urmărite, context în care, pe raza municipiului Alexandria, a fost depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Trivalea-Moșteni, județul Teleorman, împotriva căruia Judecătoria Videle a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an și 5 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

 

Poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Alexandria au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

În ziua de 28 iunie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Mârzănești despre faptul că o persoană i-ar fi furat autoturismul.

Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitate, ar fi sustras autoturismul în cauză din parcarea unei societăți comerciale, ulterior fiind implicat într-un accident de circulație soldat cu avarierea vehiculului, bărbatul ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul lovind un copac situat în afara carosabilului.

Rezultatul testării cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Notă: Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
Buletin Presă