× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

BULETIN INFORMATIV

IPJ Teleorman • 24-08-2022, 18:00:34 • 4 vizualizari
 

Polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6 235  lei, au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancțiuni pentru depășire, 2 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru conducere agresivă.

Exemplificăm:

La data de 23 august a.c., orele 04:18, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede au  depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Roșiori de Vede, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.               

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

 La data de 22 august a.c., orele 20:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliția Roșiori de Vede au  depistat un tânăr  în vârstă de 20 de ani, din localitatea Călmățuiu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe  DJ 679 în localitate și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de“conducerea  unui vehicul  neînmatriculat” și “conducerea  unui vehicul  fără permis de conducere”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN INFORMATIV