× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Buletin informativ

IPJ Teleorman • 28-09-2023, 20:00:34 • 34 vizualizari
 

În ultimele 72 de ore, polițiștii au fost acționat pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Astfel, în perioada 15 – 17 septembrie a.c., polițiștii au intervenit la mai mult de 270 de evenimente sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, la nivelul județului fiind aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește 140.000 de lei, totodată fiind reținute 15 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 180.000 de lei, au reținut 28 de permise de conducere și au retras 28 de certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele trei zile, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat șapte infracțiuni.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Dintre rezultatele activității desfășurate de polițiștii teleormăneni, amintim:

*

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și fals privind indentitatea și efectuează cercetări.

La data de 17 septembrie a.c.,  în cadrul unei acțiuni desfășurate, între orele 0800 – 1100 , polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din județul Argeș, care conducea un autoturism pe raza comunei Segarcea – Vale, deși nu deținea permis de conducere.

Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că bărbatul ar fi folosit în vederea identificării sale datele unei alte persoane, deoarece nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și fals privind identitatea, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

 

*

În cadrul unei acțiuni desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță stradală, polițiștii din Roșiori de Vede au întocmit două dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 2100, polițiștii au identificat, într-o sală de jocuri de noroc, doi tineri de 19, respectiv 26 de ani, care aveau asupra lor cuțite tip briceag, obiectele fiind ridicate în vederea cercetărilor.

În cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

 

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
Buletin Informativ