× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Caravana de Bine a Crucii Roșii Teleorman ajunge la Zimnicea

Ziarul Teleormanul • 06-10-2023, 14:00:10 • 49 vizualizari
 

Reprezentanții Crucii Roșii – Filiala Teleorman anunță că, sâmbătă, 7 octombrie, și duminică, 8 octombrie, în intervalul 10.00 – 18.00, Caravana de Bine a Crucii Roșii Române – Filiala Teleorman se va afla în localitatea Zimnicea, la Sala de Sport din Str. Eroilor, nr. 3.

O echipă de medici, asistenți medicali, voluntari și personal angajat al Crucii Roșii filiala Teleorman va oferi locuitorilor din comunitatea orașului Zimnicea posibilitatea de a avea acces la consultații medicale gratuite pentru următoarele specializări: Cardiologie – EKG, Optometrie, Medicină generală, Diabetologie,

Măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei, greutate, înălțime, IMC, precum și sesiuni de educație pentru sănătate și instruire în domeniul primului ajutor.

Caravana de Bine a Crucii Roșii Filiala Teleorman își propune să treacă în fiecare lună prin câte o comunitate din mediul rural, unde să promoveze necesitatea efectuării de investigații medicale pentru depistarea precoce a bolilor cu incidență mare din țara noastră, cum ar fi bolile cardiovasculare, obezitatea și diabetul.

Câteva dintre statisticile descoperite în cadrul caravanei sunt: 75,49% dintre respondenți merg la medicul de familie de cel mult 2-3 ori pe an; 30% dintre ei nu au făcut nicio investigație de specialitate în ultimul an (ecografii, EKG, radiografii, RMN, analize de sânge), conform chestionarelor completate de 857 persoane, în perioada februarie-martie 2022. De asemenea, 27% dintre persoanele consultate în cadrul Caravanei sufereau de hipertensiune arterială, 36% hipertensiune în stadii avansate, dar numai 45,5% aveau tratament pentru aceste afecțiuni; 10% dintre pacienți aveau diabet și 20% prediabet, 91% aveau diverse probleme oculare, iar 28% prezentau cataractă.

Oricine, copil, bătrân sau tânăr, poate beneficia de aceste investigații, pentru a depista din timp diverse boli care pun în pericol sănătatea. Vă așteptăm la Caravana de Bine!, a transmis Crucea Roșie – Filiala Teleorman.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Caravana Crucii Roșii Teleorman Ajunge Zimnicea