× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Caravana de Bine, la Zimnicea

Ziarul Mara • 06-10-2023, 20:00:21 • 43 vizualizari
 

În zilele de 7 și 8 octombrie 2023, în intervalul orar 10.00-18.00, Caravana de Bine a Crucii Roșii Române Filiala Teleorman se va afla în orașul Zimnicea, la Sala de Sport din strada Eroilor, nr. 3.

Oameni inimoși din judetul nostru (medici, asistenți medicali, voluntari și personal angajat al Crucii Roșii filiala Teleorman) vor oferi locuitorilor orașului Zimnicea posibilitatea de a avea acces la consultații medicale gratuite pentru următoarele specializări: cardiologie- EKG, optometrie, medicina generală, diabetologie, măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei, greutate, inaltime, IMC, precum și sesiuni de educație pentru sănătate și instruire în domeniul primului ajutor.

Oricine (copil, bătrân sau tânăr) poate beneficia de aceste investigații, pentru a depista din timp diverse boli care pun în pericol sănătatea.

Caravana de Bine a Crucii Roșii Filiala Teleorman își propune să treacă în fiecare lună prin câte o comunitate din mediul rural unde să promoveze necesitatea efectuării de investigații medicale pentru depistarea precoce a bolilor cu incidență mare din țara noastră, cum ar fi bolile cardiovasculare, obezitatea și diabetul.

Câteva dintre statisticile făcute în cadrul caravanei sunt: 75,49% dintre respondenți merg la medicul de familie de cel mult 2-3 ori pe an; 30% dintre ei nu au făcut nicio investigație de specialitate în ultimul an (ecografii, EKG, radiografii, RMN, analize de sânge).

Conform chestionarelor completate de 857 de persoane, în perioada februarie-martie 2022, 27% dintre persoanele consultate în cadrul Caravanei sufereau de hipertensiune arterială, 36% hipertensiune în stadii avansate, însă doar 45,5% aveau tratament pentru aceste afecțiuni; 10% dintre pacienți aveau diabet și 20% prediabet, 91% aveau diverse probleme oculare, iar 28% prezentau cataractă.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Caravana Zimnicea