× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cărți dăruite cu ocazia Zilei Limbii Române

Ziarul Mara • 01-09-2022, 10:00:18 • 10 vizualizari
 

De Ziua Limbii Române, sărbătorită în România și Republica Moldova pe 31 august, Asociația OvidiuRO, în parteneriat cu UiPath Foundation, a donat 35.000 de cărți „Luna-Betiluna și Dora-Minodora în țara lui Pește-Mămăliga-Prăpădește” tuturor educatoarelor din țară, cu susținerea Ministerului Educației, prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene.

Cartea scrisă și ilustrată de Anamaria Smigelschi are deja generații întregi de cititori, fiind publicată pentru prima dată în anii ’70. A fost reeditată de-a lungul timpului în mai multe ediții, la diverse edituri. Aventura celor două păpuși surori se desfășoară în lumea apelor, prilej cu care copiii învață despre pești și alte animale acvatice cu nume jucăușe: racul Dănilă, broscoii Caraoac și Carachioi, Pește-Mămăliga-Prăpădește, stăpânul Regatului peștilor, textul fiind ritmat, ușor de reținut și iubit de copii.

Totodată, datorită UiPath Foundation, prin parteneriatul extins cu NABU, cartea „Luna-Betiluna și Dora-Minodora în țara lui Pește-Mămăliga-Prăpădește” va fi disponibilă și în format digital, pentru a ajunge astfel la și mai mulți copii.

NABU este o aplicație de citit gratuită care poate fi folosită și în zone cu o conexiune slabă la internet, dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și zece ani, simplu de folosit, care asigură acces la cărți scrise în mai multe limbi, organizate pe diferite grade de fluență în citire.

Parteneriatul UiPath Foundation, NABU și OvidiuRO își propune să ofere celor mai vulnerabili copii și familiilor acestora acces la literatură de la vârste fragede și expunere la valori precum diversitatea și incluziunea, prin intermediul cărților special create și selectate pentru ei.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Cărți Dăruite Ocazia Limbii Române