În urmă cu câteva zile, am descoperit încă o încălcare flagrantă a legii, acum la primăria Ciolănești. După ce am pus informațiile cap la cap, am constatat că primarul, Ionel Lăceanu, a profitat de funcţia pe care o are angajându-și soția, Georgica Lăceanu, pe post de referent la primărie.
Astfel, din momentul angajării acesteia, Ionel Lăceanu a comis o infracțiune, prin încălcarea art.95, alin. (1), din Legea nr.161/2003: Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
Așadar, familia Lăceanu, deși este compatibilă în plan personal, nu este compatibilă în plan profesional.
Un alt aspect dezamăgitor este faptul că Agenţia Națională de Integritate nu a observat acest lucru, deși în declarațiile de avere ale acestora scrie foarte clar că unul este primar și celălalt este referent, aflat în subordinea celui din urmă.
Acest caz este aproape identic cu cel al deputatului Cristi Barbu, Bitanu, care a fost declarat incompatibil fix pentru aceeași faptă, când era primar, soția sa lucra la Primăria Suhaia pe post de referent.
Sperăm că de data aceasta ANI se va sesiza din oficiu și va lua măsurile legale.
În caz că sunt prea ocupați și nu au timp de sesizări din oficiu, vom depune noi o sesizare în acest sens.
Ionel Lăceanu este primar al comunei Ciolănești din 2004. Este unul dintre cei mai vechi primari din județ. La anii să-i de mandat, Ionel Lăceanu putea face o comună europeană modernă, dar nu i-a păsat. El s-a bazat pe faptul că oamenii îl votează oricum. Dacă el crede că este de neînlocuit, se înșală amarnic. Mulți primari și-au format un sistem prin care să-și asigure mandatele, dar orice sistem poate fi desființat, dacă se depune efortul necesar.
Chiar dacă ANI nu va rezolva cazul până la alegeri și primarul va mai câștiga încă un mandat obținut prin influența sa asupra celor neputincioși, zilele sale pe scaunul de primar sunt numărate. Descrescător.