× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cele mai multe dintre accidentele de circulație grave produse in Teleorman sunt cauzate de nereguli comise de pietoni

Actualitatea de Teleorman • 02-11-2023, 14:00:50 • 40 vizualizari
 

Polițiștii teleormăneni acționează zilnic în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze ce stau la baza producerii accidentelor de circulație pe drumurile din județ, scopul principal fiind acela de a proteja viața tuturor participanților la traficul rutier și nu numai.

Ca latură preventivă, aplicarea sancțiunilor contravenționale își propune schimbarea comportamentului rutier al celor care aleg să nu respecte legislația privind circulația pe drumurile publice, devenind un potențial pericol pentru sine și pentru cei din jur.

Pe de altă parte, unii conducători auto nu prevăd consecințele, uneori grave, ale nerespectării limitelor legale, nefiind pe deplin conștienți de gradul de pericol al acestora.

La nivelul județului Teleorman, polițiștii acționează frecvent în filtre rutiere, preventiv – reactiv, pentru protejarea populației, în scopul de a descuraja și combate comiterea de abateri de la normele legale.

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Teleorman s-au produs 42 de accidente rutiere grave, ponderea cea mai mare fiind înregistrată de cele care au la bază neregulile comise de pietoni (7 accidente).

Exemple:

La data de 01.11.2023, în jurul orei 19.00, Poliția Municipiului Alexandria a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui accident rutier la intersecția străzilor Av. Colfescu și Independenței din localitate, cu implicarea unui autoturism și a unui pieton.

Din cercetările preliminare a reieșit faptul că autoturismul condus de către un bărbat de 46 de ani, din municipiul Alexandria, ar fi acroșat ușor un pieton angajat în traversarea străzii Av. Colfescu, fără a se fi asigurat corespunzător, o femeie de 66 de ani, din aceeași localitate.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului, femeia fiind transportată la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Testarea cu aparatul etilotest a evidențiat faptul că, la momentul producerii evenimentului rutier, conducătorul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui accident de circulație produs la data de 1 noiembrie, în jurul orei 19.00, la intersecția străzii Dunării cu strada Tudor Vladimirescu din localitate.

Cercetările preliminare indică ipoteza că autoturismul condus de către un bărbat de 39 de ani, domiciliat în comuna Frăsinet, ar fi efectuat viraj la stânga fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitatea Poroschia.

În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a celui de-al doilea conducător auto, bărbatul fiind transportat la spital în vederea primirii de îngrijiri de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele indicând faptul că niciunul nu se afla sub influența alcoolului la momentul producerii accidentului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Reamintim pietonilor să își ia toate măsurile de precauție pentru a fi siguri că sunt obsevați de către conducătorii auto. Totodată, pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, îi sfătuim să circule numai pe trotuare și să traverseze strada doar prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor a fost observată de către șoferi.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

The post Cele mai multe dintre accidentele de circulație grave produse in Teleorman sunt cauzate de nereguli comise de pietoni appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Dintre Accidentele Circulație Produse Teleorman Cauzate Nereguli Comise Pietoni