× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL ARMELOR, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

IPJ Teleorman • 03-02-2024, 10:00:45 • 30 vizualizari
 

01 Februarie 2024Sursa: IPJ TR

În ziua de 31 ianuarie a.c., polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Răsmirești, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, contrabandă calificată și uz de armă neletală fără drept, fiind identificată o armă neletală supusă autorizării.

 Din probatoriul administrat a rezultat că, în luna iulie 2023, persoana bănuită ar fi achiziționat legal, din afara României, o armă neletală supusă autorizării, fără însă a o declara autorităților vamale la intrarea în țară, în luna august 2023. De asemenea, arma în cauză ar fi fost folosită de bărbat în scopul unor activități de braconaj cinegetic.

În continuarea cercetărilor, față de persoana bănuită a fost dispusă măsura reținerii, bărbatul de 21 de ani fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentat instanței de judecată pentru a dispune în cauză.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului de cercetare penală, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Acțiunile au fost realizate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Teleorman.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI REGIMUL ARMELOR REȚINUT POLIȚIȘTI