× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Clean Waters 2023: Trei persoane, prinse în flagrant delict pescuind cu dispozitive electrice

Liber in Teleorman • 29-09-2023, 20:00:10 • 67 vizualizari
 

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Teleorman au desfășurat acțiuni pentru creșterea siguranței și securității activităților pe apă, precum și protejarea ecosistemelor, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

La data de 28 spre 29 septembrie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Județean de Poliție Transporturi Teleorman au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal pe apele râului Olt, în baza planului de acțiune Clean Waters 2023, depistând în flagrant delict trei persoane, cu vârste cuprinse între 37 și 60 de ani, toate din județul Teleorman, care pescuiau folosindu-se de dispozitive electrice, în comuna Islaz.

Întrucât cele trei persoane nu s-au supus somațiilor polițiștilor, pentru prinderea și imobilizarea acestora, au fost executate două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, persoanele fiind imobilizate și conduse la sediul poliției în vederea continuării verificărilor, nefiind înregistrate victime.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșitrea infracțiunii de „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice” – conform O.U.G. nr. 23/2008, fiind ridicate în vederea confiscării 20 de kilograme de pește, o ambarcațiune gonflabilă, un acumulator auto, un minciog, un proiector și un dispozitiv electric, precum și un autoturism.

Valoarea estimativă a bunurilor indisponibilizate este de 8.000 de lei, potrivit IPJ Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Waters Persoane Prinse Flagrant Delict Pescuind Dispozitive Electrice