× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cod ROȘU de caniculă!

Ziarul Teleormanul • 21-06-2024, 14:00:06 • 20 vizualizari
 

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme extremă, valabile până duminică, 23 iunie. Astfel, sâmbătă, 22 iunie, cinci județe din sudul țării se află sun Cod roșu de caniculă, fenomenele vizate fiind val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Astfel, potrivit specialiștilor ANM, în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, duminică, 23 iunie, județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și municipiul București, vor fi afectate de val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.
Valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

La începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

ANM – sâmbătă, 22 iunie
ANM – duminică, 23 iunie

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Caniculă