× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Comunicat de presă

DSP Teleorman • 05-02-2024, 20:00:42 • 23 vizualizari
 

 

Directia de Sanatate Publica Teleorman  va informeaza ca in Romania  exista o  crestere a numarului de cazuri  de infectie cu virusurile gripale in ultima luna, cu deteminarea unor infectii respiratorii, pneumonii  si gripe, atat la copii cat si la adulti.

O parte dintre aceste infectii (20%) au fost forme grave care au necesitat internarea in spital (copiii au necesitat, mai frecvent, internare).

Ministerul Sanatatii prin comisiile de specialitate a analizat situatia la nivelul intregii tari si  a fost declarata STARE de ALERTA  EPIDEMIOLOGICA pentru gripe.

Cresterea constanta a numarului de cazuri  nu este inca  alarmanta in judetul Teleorman, dar s-au inmultit cazurile grave in ultima perioada  si in cadrul “starii de alerta epidemiológica” , in conformitate cu  Instructiunea MS nr.1861/02.02.2024, recomandam populatiei urmatoarele masuri:

  • continuarea vaccinarii antigripale in special la persoanele aflatein grupele de  risc: persoane peste 65 ani, gravide si bolnavi cronici, Ministerul Sanatatii accentuand  importanta vaccinarii antigripale pentru populatie.
  • persoanele cu semne si simptome respiratorii acute, sa se adreseze imediat medicului de familie ,care va stabili indicatiile terapeutice si izolarea la domiciliu/spital,dupa caz.
  • nu vor primi medicamente de tip antibiotice decat  cazurile complicate care au suprainfectie bacteriana,strict la indicatia medicului curant (cu reteta).
  • respectarea etichetei tusei si stranutului( utilizarea de batiste de unica folosinta si colectarea    corecta a acestora in recipientele destinate)
  • mentinerea unei igiene adecvate a mainilor in vederea reducerii raspandirii virusului.
  • evitarea aglomeratiilor(daca nu se pot evita, se va purta masca de protectie) si aerisirea  spatiilor inchise,unde desfasoara activitati copiii si/sau adultii.
  • purtarea mastii de protectie de catre persoanele cu semne si simptome respiratorii, care nu se  pot izola din diverse cauze, fiind nevoite sa participe la anumite activitati sau au probleme   personale de rezolvat.
 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe DSP Teleorman » Articole DSP Teleorman »
 
Comunicat Presă