× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

COMUNICAT DE PRESĂ DĂNUȚ CRISTESCU

Antena 3 Alexandria • 20-10-2023, 14:01:06 • 27 vizualizari
 
Am depus un nou proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, în ultimul timp am ajuns să asistăm la drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării.
Sunt completate și modificate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.
Măsurile principale sunt următoarele:
1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.
2. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.
3. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.
4. Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.
5. Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate.
Printre inițiatori se numără colegul meu Cazanciuc Robert – senator, Tușa Diana – deputaturmând să se alăture inițiativei și alți colegi din PSD.

Articolul COMUNICAT DE PRESĂ DĂNUȚ CRISTESCU apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
COMUNICAT PRESĂ DĂNUȚ CRISTESCU