× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Comunicat de presă – SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂTII (16 – 22 SEPTEMBRIE 2023)

DSP Teleorman • 19-09-2023, 10:00:37 • 180 vizualizari
 

 

Lansat în anul 2002, Proiectul European intitulat Săptămâna Europeană a Mobilitătii promovează schimbarea comportamentului în favoarea mobilitătii active, a transportului public si a altor solutii de transport nepoluante si inteligente.

Evenimentul principal al informării derulate anual în perioada 16-22 septembrie, are locîn data de 22 septembrie si este cunoscut ca „Ziua mondială fără autoturisme”.Scopul acestei zile este descurajarea, pe cât posibil a circulatiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori a utilizării transportului în comun.

Mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic nepoluant are impact asupra cresterii calitătii vietii, mai ales în mediul urban si asupra sănătătii prin reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor rutiere, cât si numărului persoanelor obeze.

Mobilitatea activă presupune utilizarea formelor nemotorizate de deplasare.

Mobilitatea activă are impact asupra sănătătii populatiei prin reducerea incidentei bolilor cronice netransmisibile ,boli cardiovasculare, cancer, boli respiratorii, boli metabolice, afectiuni psihice.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătătii, cel putin unul din patru adulti si peste 80% din adolescenti nu sunt suficient de activi fizic. Conform aceleiasi surse, 7-8% din bolile cardiovasculare, depresii, demente si aproximativ 5% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite dacă oamenii ar fi mai activi fizic.

 

Directia de Sănătate Publică a judetului Teleorman, în parteneriat cu unitatile sanitare judetene (sectii ale spitalelor),cabinete ale medicilor de familie,cabinete medicale scolare,reteaua de asistenta medicala comunitara desfăsoară în perioada 16 – 22septembrie 2023 activitatea de informare:Săptămâna Europeană a Mobilitătii cuscopul de a informapopulatia generală adultădespre această actiune în special a celor care folosesc mult masina personală pentru deplasările urbane si modul cum ne influentează sănătatea.

 

Activitate de informare finantată de către Ministerul Sănătătii prin Programul National de Evaluare si Promovare a Sănătătii. Suportul metodologic este asigurat de Institutul National de Sănătate Publică.

 

Imbunatateste coordonarea motorie!

 
 

DOCUMENTE ATAȘATE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe DSP Teleorman » Articole DSP Teleorman »
 
Comunicat Presă – SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ MOBILITĂTII SEPTEMBRIE