× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Comunicat de presa – Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului – 17 septembrie 2023

DSP Teleorman • 14-09-2023, 10:00:38 • 58 vizualizari
 

 

Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului este marcată annual pe 17 septembrie, iar în 2023 are drept temă„Implicarea pacienților pentru siguranț alor”, ca o recunoaștere a rolului crucial pe care îl joacă pacienții dar şi familiile acestora în acordarea asistenței medicale.

 

Dovezile arată că atunci când pacienții sunt tratați ca și parteneri în îngrijirealor, se obțin beneficii emnificative în ceea ce privește siguranța, satisfacția pacientului și îmbunătăţire astării de sănătate. Devenind membri activi ai echipei de îngrijire a sănătății, pacienții pot contribui la siguranța îngrijiriilor și la îmbunătăţire asistemului  de sănătate, în ansamblu.

 

Prin sloganul Ascultaţi și vocea pacienţilor! OMS îndeamnă toţi actorii implicați să ia măsurile necesare pentru a se asigura că paciențiii au parte la formularea politicilor, sunt reprezentați în structurile de guvernare, sunt implicați în co-proiectarea strategiilor de siguranță devenind astfel parteneri activi în propria lor îngrijire. Acest lucru poate fi realizat doar prin furnizarea de platforme și oportunități pentru pacienți, familii ș icomunități în vederea creării unui cadru adecvat pentru o exprimare facilă a preocupărilor, așteptărilor și preferințelor acestora, pentru a promova siguranța, centrarea pe pacient, încrederea și echitatea.

 

Implicarea pacienților și a familiilor acestora este parte din Rezoluția WHA72.6 – „Acțiune globală privind siguranța pacienților” și din Planul de acțiune global pentru siguranța pacienților 2021-2030, ca  strategie principală pentru eliminarea incidentelor evitabile în îngrijire asănătății.

Obiectivele Rezoluţiei sunt de a crește gradul de conștientizare și implicare a publicului, de a sporiî nțelegerea globală și de a lucra pentru solidaritatea globală astfel încât acțiunile statelor membre să susţină siguranța pacienților ș isă reducă incidentele evitabile.

 

Obiectivele Zilei Mondiale a Siguranțe iPacientului 2023 din acest an sunt:

  • Creșterea gradului de conștientizare globală cu privire la necesitatea implicării active a pacienților și a familiilor acestora la toate nivelurile de îngrijirea sănătății pentru a îmbunătăți siguranța acestora.
  • Implicarea factorilor de decizie, liderii din domeniul sănătății, lucrătorii din domeniul sănătății și din domeniul îngrijirilor pentru sănătate, organizațiile pacienților, societatea civilă și alte părți interesate în eforturile de a implica pacienții ș ifamiliile lor în politicile și practicile pentru o îngrijire medicală sigură.
  • Susţinerea pacienților și a familiilor pentru a fi proactivi în îngrijirea sănătății și în îmbunătățire asiguranței asistenței medicale.
  • Susținerea de acțiuni urgente privind implicarea pacienților și a familiilor acestora, aliniate cu planul de acțiune global pentrusiguranțapacienților 2021–2030.

 

SIGURANTA INSEAMNA SANATATE!

 
 

DOCUMENTE ATAȘATE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe DSP Teleorman » Articole DSP Teleorman »
 
Comunicat Mondiala Pentru Siguranta Pacientului Septembrie