× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Concursul județean de creație literară * „Copiii noştri talentaţi”, ediţia a XXII-a, 2023

Ziarul Mara • 06-10-2023, 10:00:21 • 67 vizualizari
 

Concursul județean de creație literară „Copiii noștri talentați” a ajuns la a XXII-a ediție.

Scopul şi obiectul acestuia îl reprezintă crearea posibilităţilor de afirmare pentru elevii din clasele III-VIII, cu aptitudini în domeniul literaturii (poezie şi proză scurtă).

Coordonatorul concursului este Consiliul Județean Teleorman, organizator fiind Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Concursul are două secțiuni, poezie și proză scurtă, la el putând participa elevi din clasele III-VIII (categoriile de vârstă cl. III-IV, cl. V-VI, cl. VII-VIII.

Calendarul este următorul:

-9 octombrie-3 noiembrie: primirea lucrărilor la Biblioteca Judeţeană „Marin Preda”;

– 6-13 noiembrie: jurizarea lucrărilor;

– 6 decembrie: premierea câștigătorilor la sediul bibliotecii județene.

Pentru a participa la concurs, trebuie îndeplinite anumite condiţii: concurenţii pot participa cu maximum o lucrare la fiecare secţiune (trimiterea a mai mult de o lucrare la fiecare secţiune atrage descalificarea concurentului); pentru secţiunea proză sunt admise lucrări de maximum 10 pagini (font 14/la 1,5 rânduri); lucrările vor fi tehnoredactate şi nu se va menţiona pe ele numele autorului; vor fi jurizate doar lucrările trimise prin şcolile unde învaţă participanţii; nu vor fi jurizate lucrările care nu respectă condiţiile regulamentului.

Vor fi acordate premii la fiecare categorie/secțiune pentru locurile I, II, III și 7 mențiuni, Premiul Consiliului Judeţean, pentru „Cea mai bună lucrare de proză scurtă” și Premiul Bibliotecii Județene „Marin Preda”, pentru „Cea mai bună lucrare de poezie”.

Juriul va fi alcătuit din 4 reprezentanţi desemnaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman (2 pentru ciclul primar și 2 pentru gimnazial).

Lucrările pentru concurs se pot depune direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Marin Preda”, prin poştă la adresa Biblioteca Judeţeană ”Marin Preda”, Alexandria, str. Bucureşti bl. T3, cod poştal 140101, judeţul Teleorman, menţionându-se pe plic Pentru concursul ,,Copiii noştri talentaţi” sau pe e-mail bjmarinpreda@yahoo.com însoțite de proces verbal (în care se vor menţiona numele elevului, titlul lucrării, şcoala, clasa, secţiunea, numele și numărul de telefon al profesorului coordonator).

Școlile vor fi înștiințate de numele câștigătorilor pentru participarea la premiere.

Informații suplimentare se pot obține la tel. 0247310706.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Concursul Județean Creație Literară Copiii Noştri Talentaţi Ediţia XXII-a