× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Concursul județean de creație literară “Copiii noştri talentaţi”, la cea de-a XXI-a ediție

Ziarul Teleormanul • 04-10-2022, 14:00:06 • 305 vizualizari
 

Biblioteca Județeană “Marin Preda” organizează, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, a XXI-a ediție a concursului județean de creație literară “Copiii noștri talentați”, scopul și obiectul urmărite fiind de creare de posibilităţi de afirmare pentru elevii din clasele III–VIII, cu aptitudini în domeniul literaturii (poezie şi proză scurtă).

Concursul este structurat pe două secțiuni – poezie și proză scurtă, pot participa elevi din clasele III–VIII (categoriile de vârstă cl. III–IV, cl. V–VI, cl. VII–VIII) și se desfășoară după următorul calendar: 10 octombrie – 4 noiembrie: primirea lucrărilor la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”; 07 – 11 noiembrie: jurizarea lucrărilor; 6 decembrie: premierea câștigătorilor la sediul bibliotecii județene.

Concurenţii pot participa cu maxim o lucrare la fiecare secţiune (trimiterea a mai mult de o lucrare la fiecare secţiune atrage descalificarea concurentului); pentru secţiunea proză sunt admise lucrări de maxim 10 pagini (font 14/la 1,5 rânduri); lucrările vor fi tehnoredactate şi nu se va menţiona pe ele numele autorului; vor fi jurizate numai lucrările trimise prin şcolile unde învaţă participanţii; nu vor fi jurizate lucrările care nu respectă condiţiile regulamentului.

La fiecare categorie/secțiune se acordă premii aferente locurilor I, II, III + 7 mențiuni, premiul Consiliului Judeţean, pentru Cea mai bună lucrare de proză scurtă, premiul Bibliotecii ”Marin Preda”, pentru Cea mai bună lucrare de poezie.

Juriul este format din 4 reprezentanţi desemnaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman (2 pentru ciclul primar și 2 pentru gimnazial).

Lucrările pentru concurs se pot depune direct la sediul Bibliotecii Judeţene ”Marin Preda” sau prin poştă la adresa: Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”, Alexandria, str. Bucureşti bl.T3, cod poştal 140101, judeţul Teleorman, menţionându-se pe plic Pentru concursul “Copiii noştri talentaţi”, sau pe e-mail bjmarinpreda@yahoo.com însoțite de proces verbal (în care se vor menţiona numele elevului, titlul lucrării, şcoala, clasa, secţiunea).

Profesorul coordonator va lăsa un număr de telefon pentru contact. Școlile vor fi înștiințate de numele câștigătorilor pentru participarea la premiere.

Relații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0247/310.706.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Concursul Județean Creație Literară Copiii Noştri Talentaţi Ediție