× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Controale la școlile din județ

Actualitatea de Teleorman • 17-08-2022, 14:00:57 • 11 vizualizari
 

Prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure, a emis ordinul privind constituirea de echipe mixte care se vor deplasa la unitățile de învățământ din județ în vederea verificării stadiului pregătirii unităţilor şcolare pentru începerea în bune condiţii a anului şcolar 2022-2023.

Echipele mixte vor fi formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Județul Teleorman, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman și ai Direcţiei de Sănătate Publică a Județului Teleorman și îşi vor desfăşura activitatea în perioada 16 – 31.08.2022.

Centralizarea datelor, pe baza notelor de control, se va realiza de către Direcţia de Sănătate Publică a Județului Teleorman și Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, care vor întocmi un raport comun final ce va fi prezentat prefectului județului Teleorman, la data de 1 septembrie 2022.

Verificările desfășurate de echipele mixte de control vor urmări mai mulți indicatori, cei mai importanți fiind:

Autorizațiile privind funcționarea instituției de învățământ;

Structura funcțională a unității de învățământ, cu accent pe numărul total de copii, numărul de cadre didactice, numărul de copii / clasă / grupă;

Starea clădirii în care funcționează instituția de învățământ;

Starea igienico-sanitară a sălilor de clasă;

Situația anexelor și echipamentelor sanitare;

Situația igienico – sanitară a spațiului pentru educație fizică;

Stadiul lucrărilor de renovare / reabilitare;

Respectarea măsurile de protecție împotriva COVID 19;

Prefectul judeţului a solicitat ca în baza rezultatelor verificărilor să se facă propuneri pentru îmbunătăţirea, diversificarea, modernizarea și adaptarea managementului instituțiilor de învățământ la realitățile economico – sociale actuale, implementarea sistemelor de siguranţă în incinta şi în zonele din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, a normelor de sănătate și a creșterii calității actului educațional.

Totodată, membrii comisiilor de verificare trebuie să constate şi aspectele pozitive, identificându-se astfel abordările cele mai eficiente care pot conduce la bune practici de urmat.

 

The post Controale la școlile din județ appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Controale școlile Județ