× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cosette Chichirău a demisionat din USR: Motorul e cam gripat și nu mai trage

Spotmedia • 05-09-2023, 14:00:58 • 38 vizualizari
 

Deputatul Cosette Chichirău şi-a anunţat luni demisia din USR, afirmând că ”mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage”.

”Astăzi mi-am dat demisia din USR. Mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage. Când faci aceleaşi lucruri cu aceleaşi metode şi aceiaşi oameni ani de zile şi nu obţii rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunţ la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme.

Poate chiar puţin cam târziu. Avem nevoie sa regăsim vigoarea şi dinamismul anilor trecuţi. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidaţi aleşi pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu şi clar de reforme anti-corupţie şi pro-dezvoltare”, a scris Chichirău pe Facebook.

Ea arată că ”partidele în sine, prin statutul lor care prevede nenumărate organe de conducere, ierarhii, funcţii etc, se degradează şi osifică – aşa e de sute de ani în toate ţările iar soluţia este să avem o organizaţie care e partid doar juridic, dar organizaţional, să fie ceva orizontal, fără prea multe funcţii, cu limite de mandate, parlamentari – un singur mandat”.

”Serveşti patria 4 ani şi apoi mergi înapoi de unde ai venit. Dacă ai fost candidat de la acest partid, se presupune că ai venit dintr-un loc foarte bun unde te poţi întoarce fără probleme. Primari şi consilieri locali – două mandate. La nivel local, ai nevoie de mai mult timp să construieşti ceva. În felul ăsta, nu se formează o “elită” inamovibilă a partidului, care rămâne acolo pentru funcţii, chiar dacă ia decizii proaste / dezastruoase. Candidaţii ştiu dinainte că nu se vor căpătui din politică şi că nu vor face o carieră din asta.

Venim, servim patria, lăsăm pe alţii. Între timp, cei care au fost primari sau parlamentari devin mentori pentru cei noi”, a mai spus ea.

Cosette Chichirău afirmă că aşa vede ea generaţia în politică, ”un demers onest, autentic, suplu şi adaptabil, multe partide noi care să facă pragul şi să experimenteze noi moduri de organizare şi metode electorale”, subliniază deputatul.

Ea spune că a venit timpul să investească într-un proiect nou, mai suplu, mai inteligent, mai dinamic.

”Nu poţi reîmprospăta vechea clasă politică (mamuţi politici care au 55-65% combinat) cu un singur partiduleţ de 10%. Dacă ai 5-10 partide noi, cu orientări ideologice diferite, dar democratice şi oneste, atunci poate 2 se desprind şi fac peste 15% fiecare şi încep reînnoirea clasei politice în mod serios şi semnificativ. Mă frământă chestiunea asta de mult timp, dar mai intens de vreo doi ani, de la ieşirea USR de la guvernare. Au fost ceva speranţe post-guvernare, post-Cioloş, post-defuzionare, dar nu s-au materializat. Asta e. Nu e timpul de văicăreală, chiar dacă mă întristează teribil această despărţire. E timpul pentru acţiune!

A venit timpul să investesc într-un proiect nou, mai suplu, mai inteligent, mai dinamic. Rămân deputat şi candidez la Primăria Iaşi. Cum am anunţat acum un an, nu voi mai candida la parlamentare, de la niciun partid, nici măcar de la unul nou. Două mandate sunt arhi-suficiente, dar sunt gata să fiu mentorul altora. Dincolo de asta, hai să vedem cum construim ceva mai mare şi mai adaptabil. Vă invit la conversaţie pe cosettechichirau.ro”, mai scrie ea pe Facebook.

The post Cosette Chichirău a demisionat din USR: Motorul e cam gripat și nu mai trage appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Cosette Chichirău Demisionat Motorul Gripat