× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cum a pierdut România 700 de milioane de euro pentru spitale, din vina guvernului "Ciohanis".

Global Teleorman • 16-09-2023, 10:01:06 • 244 vizualizari
 

Vestea tragică pe care au primit-o românii în această săptămână a fost pierderea a 700 de milioane de euro, bani nerambursabili, pentru construirea de spitale la standarde europene. Ce este și mai tragic, este faptul că unele proiecte intraseră deja în faza de construcție, iar politicienii de la nivel local au aflat că banii pentru spitale au fost tăiați din pixul guvernului.

Cum s-a ajuns la această tragedie pentru sănătatea publică națională?

Conform raportărilor privind evoluția economică a țării, Comisia Europeană a concluzionat că România o duce bine și că nu mai este nevoie de anumite sume de bani nerambursabili, așa că a dat dispoziție ca guvernul să taie din bani.

Explicațiile guvernului ne lasă cu gura căscată, deoarece ni se spune că România a avut creștere economică semnificativă, nu a mai fost nevoie de fonduri pentru redresare economică și, ca de obicei, nu este vina lor că țara o duce "bine". Aceste monumente de prostie din guvern au falsificat datele raportate către Comisia Europeană și au mințit oamenii că această coaliție a adus stabilitatea economică în țară. Nimic mai fals.

Când suntem conduși de proști și ticăloși, decontăm împreună daunele incompetenței.

Pentru a da bine în fața poporului, guvernul României a împrumutat bani la greu și i-a cheltuit sub diverse forme, vouchere, plafonări și angajări la stat. Astfel, puterea de cumpărare a crescut articifial, iar la final România a ieșit cu creștere economică ce a depășit pragul de acordare a banilor nerambursabili, totul doar de dragul de a părea un guvern competent.

Iată, deci, că prostia se plătește. Era prea frumos să beneficiem și noi de bani "gratis" din partea UE. Bineînțeles că banii europeni vor veni, doar că banii aceia trebuie dați înapoi.

PSD-PNL au o pasiune pentru a sfida acest popor pe față și să sperăm că la viitoarele alegeri vor fi taxați drastic de români. Nu ai cum să nu te revolți când ministrul sănătății declară că așa cum a stat România fără spitale până acum, nu este nicio problemă dacă mai întârzie câțiva ani. Practic, a spus că așa cum au murit oameni până acum, nu e nicio problemă dacă mai mor câteva mii, din cauza imposibilității de a se trata într-un spital la standarde occidentale. Iar noi, ca popor, nu am reacționat nici măcar în somn.

Am înțeles că toți așteaptă alegerile și-i vor taxa atunci, doar că, până atunci, s-ar putea ca tot ce face acest guvern să ne bage într-un rahat atât de mare, încât nici cele mai briliante minți, laureate Nobel, nu ne-ar mai putea scoate din dezastru.

Nu zice nimeni să iasă lumea în stradă și să dea guvernul jos, dar nici să stai fără nicio reacție nu este deloc normal. Măcar să fi văzut acolo câteva zeci de mii în stradă, care să ceară demisia unui ministru care ne spune că mai pot muri oamenii câțiva ani, că nu e grabă.

Așteptăm cu nerăbdare aceste alegeri, deoarece ne interesează foarte mult în ce direcție o va lua această țară, cât și noi. Cine știe, poate că vom face o mare campanie de promovare a emigrării tinerilor din această țară, pentru că nu merită să rămână într-un stat în care părinții lor îi condamnă la sărăcie, prostie, frică și corupție.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Global Teleorman » Articole Global Teleorman »
 
Pierdut Româ Milioane Pentru Spitale Guvernului Ciohanis