× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cupa Teleormanul – ediția 50, jubiliară

Ziarul Teleormanul • 15-08-2023, 14:00:09 • 145 vizualizari
 

Competiția județeană Cupa Teleormanul, ajunsă la a 50-a ediție, a fost una de excepție. Pe lângă partea strictă de organizare asigurată de Primăria comunei Buzescu, au fost și alte activități de nivel înalt oferite de Asociația Județeană de Fotbal. Trebuie menționat că, din cele 50 de ediții, 28 au fost asigurate de către forul fotbalistic județean. Pentru acest eveniment important, a fost editată revista competiției, în care sunt reliefate începuturile, din anii de pionierat 1973, 1974, 1975…, în care sunt menționate fapte și evenimente ale acelor timpuri. Este prezentat și imboldul dat de fostul ministru al Sportului, teleormăneanul nostru, generalul Marin Dragnea, care a spus că “festivalul nu schimbă doar perspectiva teleormănenilor despre cum poate fi practicat sportul “de masă”, el trebuie să devină o tradiție”. Și iată că a devenit o tradiție, a ajuns la o ediție jubiliară. Se cuvine să fie menționați și cei care au realizat revista, fostul ziarist Florin Dumitru și președintele AJF Stan Prodan, dar și președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, care a asigurat suportul financiar.

Un alt segment important al festivităților ediției cu numărul 50 a fost acela al acordării de plachete, ca premii speciale și de excelență unor foști jucători ai echipelor câștigătoare, foștilor arbitri și unor oameni care au contribuit decisiv la continuarea acestei frumoase tradiții. Dintre foștii jucători, să-i enumerăm pe: Naidin Neagu (Voința Saelele), Viorel Păun (Metalul Frăsinet), Alexandru Ștefănoaia (Secera și Ciocanul Plosca), Tănăsică Cincă (Victoria Lunca), Petre Stănilă (Unirea Moșteni), Marian Lungu (Flamura Roșie Buzescu), Sandu Surdu (Unirea Brânceni), Alin Dragne (Ajax Botoroaga), George Lupu (Steagul Roșu Nanov), Lilian Petruș (Unirea Peretu), Mihai Pasca (Unirea Țigănești). La capitolul arbitri au fost nominalizați unii dintre aceia care au fost prezenți la mai multe finale, precum: Ion Radu-Moldoveanu, Ion Simion, Iulian Ancu, Constantin Miruță, Petre Gîgîlice, Aurel Rusu, Marius Bobe, Cristian Ghena. Premiile la cele două secțiuni au fost acordate de către doi dintre cei mai buni fotbaliști teleormăneni, Valentin Badea și Florea Voicilă. Ultimul capitol au fost premiile de excelență, acordate următorilor: Ion Bratu (antrenor Vârtoape), Emilian Mărcușanu (jucător și primar de Olteni), Gabriel Cârjan (jucător, antrenor, primar de Saelele), Valentin Trăistaru (primar de Buzescu), Iulian Stancu (fost director DTSJ), Valentin Naidin (arbitru cu 5 finale), profesorul Florin Dumitru (fost ziarist Teleormanul). Toți aceștia au fost îndelung aplaudați de către cei prezenți.

Începând cu acest an, la fiecare turneu final vor fi acordate plachete pentru cei care au contribuit la buna desfășurare a Cupei Teleormanul.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Teleormanul Ediția Jubiliară