× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 
alege dreapta unita

DANIEL BĂCANU-Primar Lisa. Cu o echipă de oameni bine instruiţi, comuna Lisa are viitorul asigurat

Informatia de Teleorman • 13-05-2024, 14:00:48 • 27 vizualizari
 
alege dreapta unita

Daniel Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Lisa, este unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Teleorman. Serios, onest şi pus pe fapte mari. Aşa îl caracterizează majoritatea cetăţenilor din comună. Şi-a dedicat întreaga activitate bunului mers al comunităţii locale şi pentru accesarea fondurilor necesare a demarării unor proiecte vitale pentru Lisa.

Iată câteva dintre proiectele realizate în mandatul care se aproprie de final:

 • Construirea unui parc fotovoltaic de 50 kW
 • Dotare spaţiu de joacă (satele Lisa şi Vânători)
 • Renovarea Bisericii Ortodoxe Lisa
 • Achiziţie Buldoexcavator
 • Achiziţie ambarcaţiuni pentru agrement în comuna Lisa
 • Realizarea unui sistem de supraveghere video în vederea creşterii siguranţei în comuna Lisa
 • Achiziţie Excavator pe şenile cu braţ lung

Nu-ţi trebuie “ochi de vultur” pentru a vizualiza investiţiile făcute în ultimii ani de zile. Iar realizările vorbesc de la sine şi nu lasă loc de interpretări. Mai mult, în viitorul mandat de primar, proiectele vor căpăta şi o mai mare amploare. Astfel, zeci de milioane de lei vor ajunge în vistieria localităţii pentru finalizarea asfaltării complete a infrastructurii rutiere, construirea de piste de biciclete şi a unui azil de bătrâni, reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din Lisa şi sediului primăriei ori pentru digitalizare şi înfiinţarea unei platforme de gunoi, ce va duce la un mediu sănătos pentru cetăţeni şi generaţiile viitoare.

Cu mult mai mare ambiţie şi hotărât să ducă totul la bun sfârşit, Daniel Băcanu precizează că, în momentul de faţă sunt depuse o serie de proiecte. Printre acestea, se numără asfaltarea infrastructurii rutiere cu încă 3,14 km, la care se adaugă cei 5,38 km aflaţi în execuţie, acoperind, astfel, toate străzile unde există apă şi canal sau construirea unui Centru de zi pentru seniorii localităţii, un loc de relaxare pentru actualii şi viitorii pensionari. Un alt proiect se referă la construirea de locuinţe sociale, unde familiile şi persoanele cu anumite probleme, în special de ordin material, să-şi poată duce existenţa cu demnitate şi într-un mod decent şi civilizat.

Construirea unei săli de sport, sportul trebuie încurajat în rândul tinerilor şi contribuie pe deplin la dezvoltarea sănătoasă a fizicului şi intelectului. Alte trei proiecte depuse, ce aşteaptă o simplă semnătură pentru a fi implementate se referă la Modernizarea si eficientizarea energetica a şcolii din Vânători, achiziţia de autoturisme electrice pentru şcoală şi primărie şi împădurirea unui teren degradat, în suprafaţă de 93 de hectare. La o trecere în revistă a valorii proiectelor depuse, realizate sau care sunt în derulare, ţi se zbârleşte pielea pe tine când afli sumele atrase de către primăria Lisa. Este vorba despre circa 20 de milioane de euro, o sumă la care unele oraşe din judeţul Teleorman nici nu visează.

Iar la final de mandat, aşa cum stă bine unui bun gospodar, primarul Daniel Băcanu a făcut un bilanţ al proiectelor aflate în execuţie. Altădată un vis, acum, realitate, localitatea va fi racordată la reţeaua de gaze naturale. Cu fiecare zi ce trece, comuna Lisa se apropie tot mai mult de standardele unei localităţi europene, şi asta datorită unor alte proiecte, aflate în execuţie, cum ar fi:

 • Extinderea reţelei de canalizare pentru preluarea apelor uzate menajere, cu o lungime de 4 kilometri
 • Asfaltarea unui număr de 21 de străzi, cu o lungime totală de 5,38 kilometri
 • Construcţia unui parc foto-voltaic de 172 KWH.
 • Reabilitarea clădirii publice administrative (Bloc)
 • Achiziţia de microbuz electric şi a staţiilor de reîncărcare necesare asigurării funcţionării optime al acestuia
 • Dotare sistem foto-voltaic 5 kW Biserica Ortodoxa Lisa
 • Construire şi dotare Dispensar Uman, scopul construirii dispensarului langa scoala este de a oferi servicii medicale atat comunitatii, cat si elevilor.

Cu o echipă de oameni bine instruiţi, pe diverse domenii, comuna Lisa are viitorul asigurat, şi datorită investiţiilor în unităţile de învăţământ, ne referim aici la consolidarea, reabilitarea, modernizare, dotare şi extindere şcoala Gimnaziala Lisa sau dotarea cu mobilier materiale didactice si echipamente digitale pentru aceeaşi unitate.
În concluzie, în comuna Lisa vorbim despre o administraţie eficientă, mai aproape de oameni, cu o echipă de consilieri ambiţioasă, care îşi va pune amprenta, în mod pozitiv, asupra viitorului comunei şi a oamenilor ce au ales să rămână în satul natal.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
DANIEL BĂCANU-Primar Echipă Oameni Instruiţi Comuna Viitorul Asigurat