× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Echitate și dreptate în noua lege a pensiilor! Pensii egale pentru muncă și contribuții egale!”

Ziarul Teleormanul • 02-11-2023, 10:00:14 • 70 vizualizari
 

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a publicat marți proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, care, după cele 10 zile de procedură de transparență publică, va intra în avizare la Guvern și, ulterior, transmis Parlamentului

Prin acest proiect de lege, senatorul de Teleorman Dănuț Cristescu consideră că se face “echitate și dreptate în noua lege a pensiilor” și, de asemenea, a punctat și principalele modificări prevăzute în proiectul legislativ.

“Echitate și dreptate în noua lege a pensiilor! Pensii egale pentru muncă și contribuții egale!

Cuantumul pensiei se va determina prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă (VPR), care la data intrării în vigoare a noii Legi privind sistemul public de pensii este de 81 lei, se arată în proiectului de Lege privind sistemul public de pensii, publicat marţi seara de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).
Pensiile se stabilesc în funcție de valoarea contribuțiilor și vechimea în muncă.

Nu scade nicio pensie în urma recalculării – Cresc pensiile dezavantajate.

Vor crește pensiile care de-a lungul timpului au fost dezavantajate de anumite reglementări inechitabile, astfel încât toți cei cu vechime egală și contribuții egale să primească aceeași pensie.

Pensiile se vor majora de două ori în 2024: – Creștere prin indexare la 1 ianuarie; fiecare pensie va crește cu 13,8%!; – Creștere prin recalculare la 1 septembrie; majorările vor fi diferențiate, vor câștiga mai mult cei cu pensii mici care se aliniază în sus, la nivelul pensiei pentru aceeași vechime, pregătire și contribuție în muncă”, a transmis senatorul Cristescu.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Dănuț Cristescu Senator Echitate Dreptate Pensiilor Pensii Pentru Muncă