× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Dănuț Cristescu, senator PSD: Se revizuiesc măsurile privind limitarea cash-ului! / Declarație politică

Ziarul Teleormanul • 07-11-2023, 20:00:10 • 55 vizualizari
 

Premierul a ținut cont de semnalele venite de la micii întreprinzători și de la cetățeni, pe care i-a consultat în ultimele zile. Este important că premierul a ținut cont de obiecțiile din partea contribuabililor corecți, care nu trebuie să sufere din cauza evazioniștilor. Iar premierul a avut onestitatea de a interveni când a constatat că lucrurile merg într-o direcție greșită.

Măsurile privind limitarea cash-ului vor fi revizuite astfel:

● Noile plafoane care urmau să intre în vigoare pe 11 noiembrie vor fi ELIMINATE și se revine la situația care a fost până acum:

● Tranzacțiile cash dintre entitățile economice – se elimină plafonul de 1.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 5.000 de lei.

● Tranzacțiile cash între o entitate economică și o firmă cash&carry – se elimină plafonul de 2.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 10.000 de lei.

● Tranzacțiile cash dintre o entitate economică și o persoană fizică– se elimină plafonul de 5.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 10.000 de lei.

● Tranzacțiile cash dintre persoanele fizice – se elimină plafonul de 10.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 50.000 de lei.

● Se mențin doar două prevederi care vizează exclusiv activitatea firmelor(care, în mod necesar au cont bancar și care au oricum obligația de a-și evidenția cheltuielile):

1. Limitarea sumelor cash din casă –  deținute de firme la maxim 50.000 de lei. Ceea ce depășește această sumă va trebui depus în contul bancar al firmei.

2. Avansul spre decontare (ex. sumele cash acordate angajaților care merg în delegație) va fi limitat la maxim 1.000 de lei/zi. (plafonul anterior era 5.000 de lei).

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Dănuț Cristescu Senator Revizuiesc Măsurile Privind Limitarea Cash-ului Declarație Politică