× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

De ce a fost clasat dosarul consilierei USR din Mogoşoaia: Deposedarea cuiva de telefonul mobil nu e agresiune!

Spotmedia • 10-10-2022, 14:01:09 • 247 vizualizari
 

Procurorii de la Parchetul Buftea au decis recent clasarea dosarului în cazul incidentului de la Mogoșoaia, în care consiliera USR, Felicia Ienculescu, a fost bruscată și amenințată și i s-a luat telefonul mobil.

Felicia Ienculescu a depus plângere împotriva ordonanței de clasare, dar degeaba. Parchetul Buftea şi-a menţinut decizia, iar în motivare procurorul a scris că nimic din ce i s-a întâmplat consilierei nu constituie faptă penală.

Procurorul arată că fostul consilier Dinu Gheorghe, cel care i-a smuls telefonul, nu a dat dovadă de vreo manifestare brutală, aşa că simpla deposedare nu e agresiune, scrie Buletin de Bucureşti.

Chiar dacă procurorul admite că e posibil ca fapta să fi avut consecințe asupra victimei, pe plan emoțional, totuşi arată că, pentru întrunirea elementelor constitutive ale unei infracțiuni, fapta trebuie să se înscrie într-un tipar. Plus consiliera n-a avut suferințe fizice.

Sursa citată prezintă un extras din transcriptul Parchetului, pe baza căruia s-a dat decizia:

„După ce i-a fost luat telefonul mobil, numita Ienculescu-Popovici Felicia s-a îndreptat pentru a-l recupera spre numtul Dinu Gheorghe, între aceștia existând din nou un contact fizic, – Dinu Gheorghe, după ce a făcut un pas în spate, a întins mâna dreaptă, în care ținea telefonul, în spate, iar mâna stângă a întins-o în față pentru a o împiedica pe Ienculescu-Popovici Felicia (care țipa, ulterior strigând și de mai multe ori ajutor) să se aproprie, în timp ce aceasta l-a ținut cu mâna dreaptă de braț și l-a împins. (…..) Țipetele numitei Ienculescu-Popovici Felicia s-au auzit și după ce a ieșit din clasă, aceasta părând a plânge”

Acest incident a avut loc în luna ianuarie, în timpul unei ședințe a unei comisii a CL Mogoșoaia, când Felicia Ienculescu-Popovici (USR) a avut un conflict cu consilierii locali Valentin Ene şi Gheorghe Marian (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Disputa verbală s-a lăsat cu amenințări şi totul a fost înregistrat de consiliera USR cu telefonul mobil.

Consilierul PNL a fost cel care a amenințat-o pe colega de la USR şi el a încheiat un acord de recunoștere a vinovăției ce trebuie validat de instanță.

Însă dosarul separat în care ceilalți doi consilieri erau cercetați este cel clasat.

The post De ce a fost clasat dosarul consilierei USR din Mogoşoaia: Deposedarea cuiva de telefonul mobil nu e agresiune! appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Clasat Dosarul Consilierei Mogoşoaia Deposedarea Telefonul Agresiune