× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Decontarea activității medicale realizate de medicii de familie în centrele de permanență

Ziarul Mara • 31-01-2024, 10:00:30 • 218 vizualizari
 

CNAS a repartizat caselor de asigurări de sănătate sumele care asigură decontarea serviciilor medicale realizate de medicii de familie în centrele de permanență din întreaga țară până la data de 31 decembrie 2023, la nivelul solicitat de fiecare casă de asigurări de sănătate în parte.

În total, au fost repartizate caselor de asigurări de sănătate fonduri în valoare de 38,77 milioane lei în scopul menționat anterior.

Centrele de permanență din județul Teleorman sunt următoarele:

  • C.P. GĂLĂTENI/ comuna Gălăteni;
  • C.P. OLTENI/ comuna Perii Broșteni;
  • C.P. SCURTU MARE/ loc. Scurtu Mare;
  • C.P. LISA/ sediul “Comitet”, sat Vânători;
  • C.P. CRÂNGU/ comuna Crângu;
  • C.P. CĂLINEȘTI/ sat Licuriciu, comuna Călinești;
  • C.P. MÂRZĂNEȘTI/ sat Valea Parului, comuna Mârzănești;
  • C.P. SLOBOZIA MÂNDRA/ comuna Slobozia Mândra;
  • C.P. BRAGADIRU/ comuna Bragadiru;
  • C.P. DOBROTEȘTI/ comuna Dobrotesti, Centru medical “Ion Pitiș”.

Centrele de permanență fixe sunt unități sanitare cu sediu stabil, fără personalitate juridică, care pot avea în dotare autospeciale pentru efectuarea consultațiilor la domiciliul pacienților.

Activitatea în cadrul centrelor de permanență fixe se desfășoară în regim de gardă, la sediul acestora, precum și în zona arondată centrului, în cazul în care centrul dispune de autospecială pentru efectuarea consultațiilor la domiciliul pacienților.

Centrele de permanență se înființează și se desființează pe baza deciziei emise de către directorul executiv al direcției de sănătate publică județene și a municipiului București, după caz.

Asocierea medicilor în vederea participării la asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență se realizează pe baza unei convenții de asociere, în condițiile prevăzute în normele metodologice cu privire la asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență.

Centrele de permanență se organizează în zone izolate sau greu accesibile ori în localități din mediul urban sau rural în care direcțiile de sănătate publică, respectiv direcțiile medicale din ministerele și instituțiile cu rețea sanitară proprie, consideră că este necesară asigurarea continuității asistenței medicale primare.

Zonele și criteriile în baza cărora se înființează centrele de permanență sunt stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică și cu acordul prealabil al consiliilor locale.

În mediul rural, în situația în care în zonă nu există alte unități de primire a urgențelor medicale, se înființează câte un centru de permanență la o populație de minimum 5.000 de locuitori.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Decontarea Activității Medicale Realizate Medicii Familie Centrele Permanență