× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Deputat MARIA STOIAN: Rolul determinant al tinerei generații în definirea viitorului României

Informatia de Teleorman • 09-11-2022, 14:00:47 • 278 vizualizari
 

Sunt încredințată că participarea tinerilor noştri în toate sferele de activitate este vitală dezvoltării societăţii româneşti, construită pe valori precum democraţia, toleranţa şi bunăstarea.
Cred cu tărie că noua generație are toate argumentele pentru a deveni un segment proactiv al proceselor care au loc, atât în societate, cât şi în viaţa politică, economică şi socială.
Sunt convinsă că tinerii vor reprezenta şi în viitor pilonii dezvoltării României, în ciuda dificultăţilor inerente întâmpinate de-a lungul perioadei post-decembriste și, mai ales, în ultimii doi ani de pandemie și crize succesive.
Noua generație are acum ocazia să își valorifice uriaşul potenţial, creativitatea şi talentul de care dispune, pentru că este, indiscutabil, capabilă să se dezvolte armonios, să evolueze în spirit sănătos din punct de vedere uman și social, pentru ca mai apoi să devină cetăţeni responsabili.
Încurajez maximizarea implicării tuturor tinerilor în acțiunile decizionale legate de dezvoltarea acestui sector, astfel încât programele care le sunt adresate să fie cu adevărat adaptate necesităţilor lor reale.
Îi îndemn să fie creativi, dinamici și implicați în tot ceea ce fac, inclusiv pe scena politică. Știu că nu este ușor pentru nimeni în această perioadă să fie activ, mai ales în politică, dar trebuie să fie determinați, miza fiind propriul viitor.
Sunt convinsă însă că, prin simțul răspunderii și prezența în sferele decizionale, tinerii vor avea un cuvânt greu de spus în viitoarele politici publice adoptate la nivel județean, regional și național.
Consider că statul român trebuie să garanteze şi să stimuleze participarea decizională a tinerilor, printr-o serie de politici publice destinate lor, precum şi prin alocarea resurselor necesare implementării acestora.
Vă provoc, dragi tineri, să fiţi pozitivi, curajoşi şi înţelepţi, pentru că, aşa cum frumos spunea Aristotel, „Numai obiceiurile bune formate în tinereţe sunt cele care contează cu adevărat!”.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Deputat STOIAN Determinant Tinerei Generații Definirea Viitorului României